Ziņas

Auto kolekcija par 5 miljardiem dolāru

Brunejas sultāna autoparks
7 tūkstoši automašīnu
Dārgi un unikāli modeļi

Ja tev patika Jaunā Viļņa autoparks, tad tev būtu jāzina atbilde uz jautājumu, kam ir vislielākā automašīnu kolekcija pasaulē? Pareizā atbilde ir – Brunejas sultānam, kuram pieder veseli 7 tūkstoši dārgu un ekskluzīvu automašīnu.

Kā ziņo britu laikraksts Daily Mail, šo apaļo skaitli Brunejas sultāna kolekcija sasniegusi šī gada jūnijā. Turklāt, pateicoties Google Earth, uzņēmīgi ļaudis uzmeklējuši arī Brunejas sultāna garāžas satelītfotogrāfijas.

Kā jau varēja noprast, sultāna garāžai nav 7 tūkstoši durvju. Unikālā auto kolekcija tiek uzglabāta piecos milzīgos angāros, kur par spēkratiem rūpējas vesela speciālistu armija, tai skaitā – autoražotāju pārstāvji.    

Ja reiz rodas jautājums, kur paliek tā nauda, ko maksājam par benzīnu, tad vismaz 5 miljardi dolāru ir apzināti – tie ieguldīti Brunejas sultāna autoparkā. Turklāt tam ir dažas unikālas iezīmes – piemēram, sultānam pieder 11 ekskluzīvie Aston Martin One-77, kas kopskaitā izgatavoti vien 77 eksemplāros.  

Jo tālāk, jo labāk. Eksotisko auto ražotājs Koenigsegg gadā izgatavo ap 20 auto. Brunejas sultānam ir veseli 134 Koenigsegg markas spēkrati, tai skaitā pasaulē vienīgais Koenigsegg Agera CC GT eksemplārs.

Jāpiebilst, ka kaislīgajam auto kolekcionāram ir desmitiem automašīnu, kādas citur pasaulē vairs neatrast. Piemēram, divi Ferrari Mythos konceptauto braukšanas stāvoklī, Jaguar XJ220, ko radījis Pininfarina, kā arī unikālais Bentley Java un Bentley Dominator apvidus auto, kā arī pasaulē vienīgais Porsche Carma.

Kopumā Brunejas sultānam pieder 604 Rolls Royce, 574 Mercedes-Benz, 452 Ferrari, 382 Bentley, 209 BMW, 179 Jaguar, 134 Koenigsegg, 21 Lamborghini un 11 Aston Martin eksemplāri, kā arī viens SSC (Super Sonic Car).

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.