Ziņas

BMW oficiāli parāda i3 un i8

Klajā nāk BMW i3 un i8
Elektro-hečbeks un dinamisks hibrīdauto
Pārdošanā nākamgad

BMW laiduši klajā pirmos oficiālos foto un informāciju par savas jaunās i-sērijas modeļiem i3 un i8. Minhene ziņo, ka šajos attēlos redzamie auto ir „koncepti” , taču sagaidāms, ka to ražošanas versijas vizuāli daudz neatšķirsies.

BMW i3

BMW i3 (iepriekš pazīstams kā MegaCity koncepts) pārdošanā nonāks jau nākamgad. Gan šim, gan i8 pamatā ir BMW izgudrotā LifeDrive arhitektūra, kas sastāv no Life un Drive moduļiem.

Life ir vieta, kur atrodas vadītājs un pasažieri un veidota no alumīnija kā arī oglekļa šķiedras un plastmasas paneļiem. Savukārt Drive veido piekare, baterijas un dzinējs, kā arī struktūras un drošības komponenti.

BMW informē, ka šis aizmugures piedziņas elektromobilis, kura dzinēja jauda ir 170 ZS, spēj no 0 līdz 100 km/h ieskrieties mazāk kā 8 sekundēs. Maksimālais ātrums – ap 150 km/h.

Auto var uzlādēt no parastas rozetes sešu stundu laikā. Tas ļauj veikt 160 km lielu distanci. Izmantojot ātrās uzlādes ierīci, stundas laikā var atjaunot līdz 80 procentiem no pilnas uzlādes.

Laika gaitā BMW plāno papildināt i3 arī ar iekšdedzes dzinēju.

BMW i8

Šis auto domāts azartiskākiem braucējiem. Tas būs tā dēvētais plug-in hibrīds, kas nozīmē, ka tam bez elektromotora būs arī 1,5 litru turbodzinējs. Tādējādi no 0 līdz 100 km/h tas varēs ieskrieties mazāk kā 5 sekundēs.

Vidējais degvielas patēriņš – 3 litri uz 100 km.  Benzīna dzinējs griež aizmugures riteņus, elektromotors priekšējos, bet jaudas sadalījums starp asīm ir 50:50.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā BMW nāks klajā ar plašāku informāciju par i-sērijas modeļiem.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.