Ziņas

Ātrākais Opel Corsa: 6,2 sekundes līdz 100 km/h

Opel laiž klajā jaudīgāko Corsa
OPC Nurburgring Edition
Cena Vācijā 27 650 eiro

Opel laiduši klajā līdz šim jaudīgāko Opel Corsa modifikāciju – OPC ‘Nürburgring Edition’.

Pateicoties modificētajam turbodzinējam, sporta izplūdes sistēmai ar samazinātu spiedienu un optimizācijai uz 100 oktānu degvielu, 1,6 litru turbodzinējs ir palielinājis jaudu no 192 ZS uz 210 ZS.

Maksimālais griezes moments, kas bāzes dzinēja modelim ir 230-266 Nm, arī ir palielināts uz 250 un 280 Nm ‘overboost’ režīmā.

Lai „pieradinātu” šo jaudu, priekšējā ass ir aprīkota ar mehānisko, ierobežotas slīdēšanas diferenciāli. Tas palīdz samazināt riteņu slīdēšanu, piemēram, ja ir slikti ceļa apstākļi vai izmaiņas ceļa virsmas tekstūrā.

Jaunā Opel Corsa šasija arī ir uzlabota. Tagad auto ir zemāks, tam ir jauni Bilstein amortizatori, jauna Brembo priekšējā bremzēšanas sistēma un spēcīgas bremžu uzlikas. ABS, Saķeres kontroles sistēma (TC), elektroniskā stabilitātes kontroles sistēma (ESC) un citi palīgrīki Opel attīstības centrā ir pārveidoti tā, lai atbilstu sportiskajai automašīnas konfigurācijai.

‘Nürburgring Edition’ no citiem Corsa OPC modeļiem var atšķirt pēc priekšējā spoilera un duālās izplūdes sistēmas no nerūsējošā tērauda, kā arī, protams, pēc ‘Nürburgring’ logo uz B-pīlāriem.

Arī salonā nevar nepamanīt, ka auto ir īpašs. Tajā atrodami dekoratīvi ‘Nürburgring’ uzraksti izšūti sarkanā un melnā krāsā, priekšējie Recaro sporta sēdekļi nošūti ar baltām šuvēm tāpat kā aizmugurējie, rokas bremze un ātruma pārslēdzējs. Priekšējo sēdekļu aizmugure arī ir izdaiļota ar ‘Nürburgring’ logo.

100 km/h tas sasniedz 6.8 sekundēs un paātrinājumu no 80 līdz 120 km/h piektajā pārnesumā - 6.2 sekundēs. Maksimālais ātrums 230 km/h padara to par vienu no līderiem savā klasē. ECOTEC dzinēja, kas atbilst Euro 5 normatīviem, degvielas patēriņš ir 7.6 l/100 km un CO2 izmeši ir 178 g/km.

Šis prieks gan nav lēts - Opel Corsa ‘Nürburgring Edition’ Vācijā var iegādāties par 27 650 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.