Ziņas

Mongoļu mednieki izvēlas Mercedes-Benz 6x6

Īpašs pasūtījums no Ulan-Batoras
Divi Zetros 6x6 kravas auto
Kvadraciklu garāža un luksusa viesnīcas numurs

Nav noslēpums, ka apvidus auto ir iecienīts mednieku un makšķernieku transportlīdzeklis. Bet ko darīt, ja ar 4x4 ir par maz?

Divi ļoti turīgi auto pircēji Mongolijā, kuru vaļasprieks ir vilku medības (ar ērgli, mongoļu gaumē), pasūtījuši vācu autoražotājam divus Mercedes Zetros 6x6 apvidus auto.    

Mercedes-Benz preses relīzē norāda, ka „abi draugi regulāri dodas vairāku dienu ilgos braucienos pa Altaja kalniem, kur viņi medī vilkus.” Protams, šādiem braucieniem nepieciešams atbilstošs auto, ņemot vērā, ka Altaja kalni autobraucējiem ir visai neviesmīlīga vide.

Zem Zetros 6x6 medību auto motora pārsega atrodas 7,2 litru sešcilindru dīzeļdzinējs, kam ir 326 ZS un iespaidīgs, 1300 Nm liels griezes moments.

Standarta aprīkojumā šim auto ir deviņpakāpju transmisija, taču papildaprīkojumā var pasūtīt sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Zetros ir trīs diferenciāļa bloķētāji, kas nozīmē, ka visi seši riteņi ir velkošie.    

Protams, mongoļu mednieki atļāvušies pielāgot automašīnas atbilstoši savai gaumei. Lai arī Mercedes nav laiduši klajā auto interjera foto, tiek ziņots, ka vadītāja kabīnē ir guļvieta, audiosistēma, CD mainītājs un atpakaļskata kamera.

Abi auto no ārpuses izskatās līdzīgi, taču viens kalpo kā garāža kvadracikliem, bet otram kabīne izskatās pēc luksusa viesnīcas numura. Tajā ir vannasistaba ar apsildāmu marmora grīdu, grezna guļamistaba ar diviem lieliem platekrāna televizoriem, kā arī virtuve, kurā ir grils, bārs, ledusskapis, mikroviļņu krāsns un kafijas automāts.  

Citu aprīkojuma elementu skaitā jāpiemin divas ūdensapgādes sistēmas – viena dzeramajam ūdenim, bet otra – dušas un tualetes ūdenim. Elektrības padevi nodrošina dīzeļa ģenerators.

Katram auto ir arī pa divām 200 un 300 litru degvielas bākām. Mercedes neatklāj, cik lielu naudas summu abiem mongoļu medniekiem izmaksājuši šie auto.  

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mercedes-Benz GLE

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Daži konkurenti būs praktiskāki un veiklāki, taču smalkais interjers un pneimatiskā piekare ir elementi, kas padara GLE par komfortablu sabiedroto gan ikdienā, gan tālos ceļojumos.