Ziņas

PAPILDINĀTS: Izdzīvo pēc avārijas ar 320 km/h

Vācietis sadauza Pagani Zonda F
Avārijas brīdī ātrums pie 320 km/h
Vadītājs un pasažiere tiek cauri sveikā

Aizvadītajā nedēļas nogalē uz Eiropas autoceļiem kļuvis par vienu Pagani Zonda mazāk.

Kāds Vācijas pilsonis ar Monako reģistrētu, apmēram pusotru miljonu eiro vērto supermašīnu, mēģinājis skrieties ar kādu Mercedes uz vienas no Itālijas automaģistrālēm. 

Tomēr notika nenovēršamais un, sasniedzot 320 km/h lielu ātrumu, 28 gadus vecais autovadītājs zaudēja kontroli pār savu Pagani Zonda F, kas atsitās pret ceļa apmali labajā pusē, kur pazaudēja vienu riteni, bet pēc tam auto šķērsām saslīdēja uz ceļa otru pusi, kur sadūrās ar jau minēto Mercedes.

Pats brīnumainākais ir tas, ka nedz Pagani Zonda vadītājs, nedz viņa 21 gadus vecā lietuviešu pasažiere negadījumā necieta un izkāpa no auto sveiki un veseli. Šīs markas supermašīnas ir liels retums, bet vēl retāk nākas dzirdēt, ka cilvēki ir palikuši dzīvi pēc avārijas ar 320 km/h lielu ātrumu. 

PAPILDINĀTS:  Kā izrādās,  pie Pagani Zonda F stūres avārijas brīdī sēdējis neviens cits kā jaunais tūninga ateljē Gemballa īpašnieks Štefans Korbahs, kam pieder arī žurnāls Prestige Cars. Avārijas dienā viņš atgriezies no Milānas, kur bijis apskatīt (un pasūtīt) jauno Pagani Huayra.

Tiesa gan, viņš pats apgalvo, ka ātrums nav bijis 320 km/h, kā to, atsaucoties uz policiju, vēsta Itālijas un Vācijas mēdiji. Avārijas brīdī viņš braucis ar apmēram 100 km/h, taču iebraucis peļķē, un akvaplanēšanas dēļ zaudējis kontroli pār auto.

Pagani Zonda F zaudējums nenozīmē, ka viņš palicis bez auto – 28 gadus vecajam Vācijas pilsonim pieder divi Bugatti Veyron, Gemballa Mirage GT, Biturbo Gemballa Avalanche, Lamborghini Gallardo un Murcielago, un pavisam nesen viņš pasūtījis arī jauno McLaren MP4-12C.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.