Ziņas

VIDEO: Jaunais Audi A6

Audi laiž klajā jauno Audi A6
Pārdošanā pavasarī
Cenas pagaidām netiek atklātas

Šāds izskatās jaunais Audi A6. Kā jau tika prognozēts iepriekš, tas daudzējādā ziņā atgādina modeļu hierarhijā augstāk stāvošos Audi A7 un Audi A8.

Audi cer, ka, par spīti sīvajai konkurencei, jaunajam A6 izdosies iekarot biznesa klases auto pircējus ar labu bāzes aprīkojumu un izsmalcinātām jaunajām tehnoloģijām, novēršot uzmanību no dizaina, kas dažiem varētu šķist prognozējams un neiedvesmojošs.

Audi nolūks saglabāt vadošās pozīcijas, kādas zīmolam ir izdevies iekarot ar līdzšinējās paaudzes modeli dažos jaunattīstības tirgos, kā arī nocietināties jau pārbaudītajos tirgos Eiropā un Ziemeļamerikā.

Līdzšinējās paaudzes A6, ko Audi sauc par „pašu veiksmīgāko biznesa klases sedanu pasaulē”, globālo pārdošanas apjomu ziņā ir apsteidzis gan 5.sērijas BMW, gan E-Klases Mercedes-Benz. Tomēr jāatzīst, ka par šiem apjomiem jāpateicas labajam pagarinātās versijas Audi A6 noietam Ķīnā, kur tas tiek arī salikts.   

Jaunais Audi A6 ir nedaudz īsāks, nekā priekštecis, turklāt ar zemāku jumta līniju. Tomēr tas ir platāks, ar īsāku priekšējo pārkari un garāku riteņu bāzi, nekā līdzšinējais modelis.

Jaunais Audi A6 ir par 80 kg vieglāks un tajā ir vairāk alumīnija konstrukciju. Arī durvis, spārni, motora pārsegs, bagāžnieka vāks un bamperi ir no tīra alumīnija.

Dzinēji

Sākotnēji Audi A6 būs pieejams ar četriem dzinējiem, bet vēlāk klāstu varētu papildināt vēl pieci. Pirmie Audi A6 pircēji varēs izvēlēties 177 ZS 2,0 litru TDI, kas līdz 100 km/h ieskrienas 8,7 sekundēs un pamataprīkojumā tiks piedāvāts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Tad pircējiem tiks piedāvāti divi 3,0 litru TDI varianti. Viens būs pieejams ar 204 ZS, Multitronic CVT transmisiju un priekšpiedziņu, bet otrs, jaudīgākais – ar quattro pilnpiedziņu un septiņpakāpju S-tronic divsajūgu pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h šis 245 ZS agregāts ļaus ieskrieties 6,1 sekundē.  

Benzīna dzinēju klāstā – 2,8 litru TFSI un 3,0 litru TFSI agregāti ar 204 un 300 ZS. Jaudīgākais Audi S6 ar V8 dzinēju modeļu gammu papildinās vēlāk.  

2012.gadā dienasgaismu ieraudzīs arī Audi A6 ar hibrīddzinēju.



What Car? TV: VIDEO: Jaunais Audi A6

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Audi Q5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ja nepieciešams komfortabls, kluss, ietilpīgs un kvalitatīvs premium līmeņa auto, kas spēj braukt arī bezceļa apstākļos – jaunā Q5 izvēli nevajadzēs nožēlot.