Ziņas

Paziņoti Eiropas Gada Auto finālisti

Tuvojas Eiropas Gada Auto 2011 fināls
Finālā 7 labākie
Uzvarētāju noskaidros decembrī

Paziņoti Eiropas Gada Auto finālisti – pārsteidzoši, bet to vidū nav luksusa auto, kādi bija sākotnējā pretendentu atlasē.

Finālā nav ticis nedz Jaguar XJ, nedz Mercedes-Benz CLS, nedz arī jaunais 5.sērijas BMW.  No tiem auto, kas ir tikuši finālā, lielākā daļa ir ekonomiski kompaktauto, kas atbilst jaunākajai tendencei, vērtējot automašīnas. Pat Nissan Leaf elektromobilis ir ticis finālā.

Eiropas Gada Auto balvu likteni izšķir 59 cilvēku žūrija, kurā ietilpst auto žurnālisti, kas pārstāv 23 valstu mēdijus. Viens no Eiropas Gada Auto balvu rīkotājiem ir What Car? partneru mēdijs Autocar, kas par automašīnām raksta kopš 1895.gada.

Nacionālo reprezentāciju Eiropas Gada Auto žūrijā izvēlas pēc valsts auto tirgus izmēra un nozīmes auto industrijā, tāpēc nav pārsteigums, ka visplašāk pārstāvēta ir Lielbritānija, Francija, Vācija, Itālija un Spānija.

Pagājušā gada uzvarētājs bija Volkswagen Polo. Taču šogad finālā tikuši šādi auto:

Alfa Romeo Giulietta

Citroen C3/DS3

Dacia Duster

Ford C-Max/Grand C-Max

Nissan Leaf

Opel Meriva

Volvo S60/Volvo V60


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.