Ziņas

BBC atvainojas par Džeremija Klarksona izteikumiem

Top Gear šova vadītājs izpelnās kritiku
Aizvaino cilvēkus ar īpašām vajadzībām
BBC atvainojas par Klarksona izteikumiem

Britu raidsabiedrība BBC ir bijusi spiesta publiski atvainoties par šova Top Gear vadītāja Džeremija Klarksona kārtējo izlēcienu, kas izraisījis daudzu skatītāju sašutumu.

Runājot par sava kolēģa Džeimsa Meja Ferrari F430 Speciale, Klārksons to salīdzinājis ar jaunāku modeli, norādot, ka 430 Speciale aizmugure izskatās pēc muļķīša sejas un tāpēc to vajadzētu saukt par F430 Speciale Needs (auto ar „īpašām vajadzībām”).

Britu nacionālā autisma biedrība nosodījusi Klārksona izteikumus, norādot, ka tie veicina aizspriedumu veidošanos par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tai skaitā invalīdiem. Raidsabiedrība BBC ir atvainojusies un norādījusi, ka „joks nav bijis domāts, lai izsmietu cilvēkus ar īpašām vajadzībām”.

Šī nav pirmā reize, kad Klārksona izteikumi tiek uztverti ar bažām. Korejiešu autoražotājs Hyundai savulaik sūdzējās BBC par to, ka Birmingemas autošovā Klarksons pavēstījis, ka Hyundai stendā strādājošie ir „apēduši suni”, bet Hyundai XG dizaina autors ir apēdis spanielu.  Savukārt BMW darbiniekus Klarksons nosaucis par nacistiem, taču BMW par to nav sūdzējušies.  

Neilgi pēc tam Malaizijas parlamentā tika ziņots par Klarksona izteikumiem saistībā ar malaiziešu auto Perodua Kelisa, ko Top Gear vadītājs nosaucis par sliktāko auto pasaulē, ko radījuši „džungļu iemītnieki, kas apavu vietā nēsā lapas”.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.