Ziņas

Drošas braukšanas skola atgādina par "stūres niķiem"

Sākas jauns mācību gads
Pie skolām jābrauc lēnāk
Īsziņu rakstīšana pie stūres ir nepiedodama

Statistika liecina, ka šogad par runāšanu pa tālruni pie stūres apturēti gandrīz 2 000 autovadītāji, kas ir uz pusi vairāk nekā 2008. gadā. Tomēr mēs visi zinām, ka reālais to autovadītāju skaits, kas mēdz braucot runāt pa telefonu ir daudzas reizes lielāks.

Turklāt tas nav vienīgais "stūres niķis", kā to sauc drošas braukšanas eksperti. Daudzi autovadītāji pie stūres mēdz lasīt īsziņas, meklēt tālruņa numurus, rakņāties pa mantām, ēst, dzert un skatīties, kas notiek aizmugurējā sēdeklī.

Ņemot vērā, ka sākas jauns mācību gads un bērni, atgriežoties pilsētā no vasaras brīvdienām, ir īpaši izklaidīgi, autovadītājiem būtu īpaša uzmanība jāpievērš notikumiem uz ceļa, lai laikus varētu pamanīt bērnus un bīstamas situācijas, tādējādi izvairoties no traģiskas avārijas.

Drošas braukšanas skolas (DBS) pārstāvis Artūrs Priednieks norāda, ka „īsziņas izlasīšanai tiek patērētas divas sekundes, taču šajā laikā automašīna nobrauc 30 metrus”. Tas ir tas pats, kas braukt 30 metrus ar aizsietām acīm un šīs sekundes var būt liktenīgas, ja uz ceļa izskrien bērns.  

Tāpēc skolu tuvumā jābūt īpaši uzmanīgiem. Šo patiesību DBS šodien izdevās pierādīt ar vairākiem praktiskiem paņēmieniem, demonstrējot, cik liels bremzēšanas ceļš ir automašīnai, kas brauc ar 30 km/h un automašīnai, kas brauc ar 50 km/h.  

Drošas braukšanas skolas padoms – brauciet pie citu cilvēku bērnu skolām tikpat uzmanīgi, kā jūs braucat pie tās skolas, kurā mācās jūsu bērns.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.