Testa brauciens

Iemēģināts: VW Touareg TDI Blue Motion

Whatcar.lv testē Touareg ar 3,0 V6 turbodīzeli
Jaudīgs un ekonomisks dīzeļdzinējs
Cena no 46 580 eiro

Kas tas ir?

Ņemot vērā izmaiņas Latvijas ekonomiskajā situācijā un krasās izmaiņas auto pirkšanas paradumos, visticamāk, ka tieši šī modifikācija ar 3,0 V6 turbodīzeli kļūs pieprasītākā Latvijā, ar sākumcenu no 46 589 eiro. Diez vai būs daudzi pircēji, kas būs gatavi iztērēt vairāk kā 65 000 eiro par V8 TDI vai V6 hibrīda modifikācijām, turklāt jāņem vērā, ka šīs ir bāzes cenas. V6 turbodīzelis ir optimāla izvēle – ar 240 zirgspēku jaudu, 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu un Blue Motion tehnoloģiju klātbūtni, sevišķi Sport režīmā, tas nodrošina iespaidīgu dinamiku un vienlaikus arī ir pietiekami ekonomisks.  Papildus degvielas ekonomiju nodrošina arī start/stop funkcija, proti, apstājoties krustojomos, auto motors noslāpst, atlaižot bremzi, motors atkal sāk darboties.  

Uz ceļa

Konkrētā modifikācija bija bez pneimopiekares, taču bez tās arī var iztikt, ietaupot 3224 eiro (dārgākā versija) – arī standarta balstiekārta nodrošina labu vadāmību un pat ātrākos un asākos asfalta līkumos Touareg nodrošina lielisku saķeri ar ceļu un minimālu virsbūves sānsveri. Mīnuss ir braucot pa nelīdzenākiem ceļiem, kad var just nelielu zvalstīšanos – pneimopiekare ceļa nelīdzenumus absorbē ievērojami  labāk. Noteikti ir jāatzimē, ka sēdpozīcija pie stūres ir ievērojami labāka nekā vecajā modelī, Touareg ir kļuvis sportiskāks gan salonā, gan arī no ārpuses.

Auto bija aprīkots ar off-road paketi, kas otrās paaudzes Touareg ir papilduaprīkojums, taču tā nopietni to arī neizmēģinājām – šī segmenta auto kārtīgos bezceļos nokļūst visai reti, līdz ar ko ir vērts apsvērt vai šī opcija ir nepieciešama, ja vien, protams, neesat atsevišķu hobiju vai profesiju pārstāvis, kas ar bezceļiem sastopas ikdienā.

Cena un aprīkojums

Mūsu testētais Touareg bija aprīkots pietiekami nopietni, cenai sasniedzot iespaidīgus 63 265 eiro, no kuriem gandrīz 16 000 eiro veido papildaprīkojums - dārgākās opcijas ir ādas salons, navigācija, off-road pakete un ksenona gaismas ar led diodēm. Pie šāda cenu līmeņa potenciālajam pircējam jau parādās daudz citas izvēles kā BMW X5 un X6, Land Rover Discovery un turpat blakus ir arī Porsche Cayenne un Range Rover Sport. 

Spriedums

Ja plānojat pirkt apvidus auto, tad Touareg ar V6 turbodīzeli ir lieliska opcija, vienīgi ļoti labi aprīkots tas kļūst pārāk dārgs salīdzinot ar konkurentiem.

Testa auto no Volkswagen Centrs Rīga.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!