Ziņas

Jaunais Opel Meriva Latvijā būs jūnijā

Opel Meriva nākošmēnes būs pieejams Latvijā
Trīs benzīna un divi dīzeļa dzinēji
Cenas vēl tiek apstiprinātas

Šodien kļuvis zināms, ka jaunais Opel Meriva Latvijā būs pieejams jūnijā. Cenas vēl tiek apstiprinātas, taču zināms, ka varēs izvēlēties starp trīs benzīna dzinējiem un diviem dīzeļmotoriem.   

Benzīna dzinēju klāstā būs pieejami trīs 1,4 litru četrvārstu motora varianti - 100 ZS agregāts bez turbopūtes, jauns 1,4 litru turbo dzinējs ar 120 ZS un 175 Nm maksimālo griezes momentu (tas aizstāj 1,6 litru dzinēju ar 105 ZS un par spīti par 15 procentiem lielākajai jaudai, CO2 izmeši un degvielas patēriņš tam mazāki par 10 procentiem), kā arī 1,4 litru turbo ar 140 ZS, kas ir jaudīgākais Meriva dzinējs.

Tas attīsta 200 Nm maksimālo griezes momentu un pieejams ar manuālo sešpakāpju pārnesumkārbu. Salīdzinājumā ar priekšgājēja 1,8 litru motoru, tam ir par 12 procentiem lielāka jauda un par 10 procentiem mazākas CO2 emisijas.

 Jaunajai Meriva ienākot tirgū, pircēju rīcībā būs arī divi dīzeļmotori. Pirmais no tiem ir 75 ZS 1,3 litru CDTI dzinējs ar „Closed Loop“ tehnoloģiju, kas uzlabo degmaisījuma sadegšanu, tādējādi samazinot degvielas patēriņu.

Opel ir pirmais autoražotājs, kas šo sistēmu izmanto automobiļiem ar tik mazu dzinēja tilpumu.  Ar šo motoru Meriva nepieciešami tikai 4,9 litri dīzeļdegvielas uz 100 kilometriem.

Būs pieejams arī 1,7 CDTI ar 100 ZS un 260 Nm griezes momentu. Par papildu samaksu pirmoreiz Meriva modelī tā spēka pārnese būs iespējama arī ar sešpakāpju automātiskās ātrumkārbas palīdzību. 

Vēlāk šī gada gaitā sekos vēl trīs dīzeļmotori: Meriva ecoFLEX ar vismazākajām CO2 emisijām nodrošinās 95 ZS 1,3 CDTI. Turklāt vēl pieejami būs divi jauni 1,7 CDTI varianti, viens ar 110 ZS un viens ar 130 ZS. Abi 1,7 litru dzinēji kombinējami ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.