Ziņas

Mamma brauc drošāk, nekā tētis

Lielbritānijā aptaujā bērnus
Bērni uzskata, ka tētis brauc agresīvāk
Drošāk jūtas, ja pie stūres ir mamma

Bērni jūtas drošāk, ja pie stūres ir mamma, nevis tētis – tā liecina Lielbritānijā veikts pētījums. Aptaujājot 1279 bērnus vecumā no 5 līdz 16 gadiem, organizācija GEM Motoring Assist secināja, ka 60% no viņiem jūtas laimīgāki, ja automašīnu vada mamma.  

Aptaujāto bērnu vairākums atzīst, ka tētis brauc pārāk ātri, pārāk agresīvi un ātrāk zaudē savaldīšanos. 83% bērnu uzskata, ka tētis biežāk pārkāpj ātruma ierobežojumus un 35% bērnu kļūst nervozi, kad tētis zaudē savaldīšanos.

Bērni norāda, ka tētis arī daudz biežāk maina joslas un veic apdzīšanas manevrus, mēģinot izvairīties no satiksmes sastrēgumiem.   

Savukārt, ja pie stūres ir mamma, tad bērni jūtas mierīgāk, jo mammas retāk brauc agresīvi, strauji nemaina joslas un neveic apdzīšanas manevrus, ir daudz pieklājīgākas attiecībā pret citiem vadītājiem, turklāt, kā uzskata bērni, viņām ir glītākas automašīnas.

Bērni arī ir pārliecināti, ka mammas parasti ievēro braukšanas ātruma ierobežojumus.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.