Ziņas

Mēģinājums glābt Saab - joprojām aktuāls

Spyker pagarina priekšlikuma termiņu
General Motors atbildi vēl nesniedz
Savu likteni gaida tūkstošiem darbinieku

Spyker pagarinājuši termiņu, līdz kuram kompānijai General Motors jāsniedz atbilde uz viņu priekšlikumu iegādāties Zviedrijas ražotāju Saab. Tiesa gan, vienlaikus Zviedrijas valdība pirmdien atzina, ka cerība glābt kompāniju ir „ļoti, ļoti maza”.

Iepriekš Spyker noteiktais termiņš bija pirmdienas vakars (pl.22 pēc Lielbritānijas laika), taču tagad tas pagarināts uz nenoteiktu laiku, jo sarunas turpinās. Ārkārtas sarunas notikušas arī starp Saab Trolhatenas rūpnīcas un Zviedrijas valdības pārstāvjiem.

Jaunajā Spyker priekšlikumā vairs nav uzsvērta prasība pēc paātrināta Eiropas Investīciju bankas kredīta apstiprinājuma, kas bija šķērslis līdzšinējās sarunās. Tomēr General Motors joprojām varētu atteikties pārdot Saab Nīderlandes sporta auto ražotājam, kuru kontrolē akcionāri no Krievijas un Abu Dabi. 

Spyker vadītājs Viktors Mullers neatklāj, kurš no akcionāriem iesaistīts cīņā par Saab iegādi. Viņš gan nedz apstiprināja, nedz noliedza, ka tas varētu būt Spyker lielākais akcionārs – Aleksandrs Antonovs.

Zviedrijas arodbiedrības ir nosūtījušas General Motors atklātu vēstuli, aicinot nopietnāk izvērtēt Saab iegādes priekšlikumus. Ja kompānija patiešām tiks slēgta, bez darba paliks vismaz 3500 cilvēki.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

What Car? Vērtē Novērtēts ar 0 no 5

Lietota auto tests

Saab 9-5 (97-09)