Ziņas

Pēdējais mēģinājums glābt Saab

General Motors paziņo par Saab slēgšanu
Spyker pēdējā brīdī izsaka jaunu priekšlikumu
Pēdējais termiņš - pirmdiena

Nīderlandē bāzētais autoražotājs Spyker svētdien nāca klajā ar dramatisku mēģinājumu pēdējā brīdī glābt kompāniju Saab, kuru General Motors ir nolēmuši likvidēt, jo tā arī nav atradies pircējs. Par šādu lēmumu GM paziņoja piektdien, norādot, kas sarunas par šo tēmu ir beigušās un sākas Saab slēgšana.

Taču Spyker svētdien nākuši klajā ar 11 punktu priekšlikumu, dodot General Motors laiku pārdomām līdz pirmdienas pēcpusdienai.  

Spyker vadītājs Viktors Mullers norāda, ka priekšlikumā iekļauti risinājumi visām problēmām, kas līdz šim stāvēja ceļā Saab pārdošanai, atgādinot, ka sākotnējais Saab pārdošanas beigu termiņš bija 31.decembris.

Spyker uzsver, ka jaunajā priekšlikumā līdz gada beigām vairs nav nepieciešams Eiropas Investīciju bankas akcepts aizdevuma piešķiršanai, tādējādi darījumu ir iespējams īstenot GM nospraustajā termiņā.

Līdz šim par reālāko Saab pircēju tika uzskatīts Zviedrijas sporta auto ražotāja Koenigsegg izveidots konsorcijs, taču tas pēdējā brīdī atkāpās no vēlmes iegādāties zaudējumus nesošo uzņēmumu. Tad pie apvāršņa parādījās vēl viens ekskluzīvu auto ražotājs – Spyker, taču līdzšinējie holandiešu autoražotāja piedāvājumi General Motors nešķita vilinoši.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

What Car? Vērtē Novērtēts ar 0 no 5

Lietota auto tests

Saab 9-5 (97-09)