Ziņas

Jaunums: Saab 9-5

Saab oficiāli laiž klajā jauno 9-5
Tehnoloģiski modernākais auto Saab vēsturē
Pārdošanā nākamgad

Saab oficiāli laiduši klajā jauno 9-5, kura veiksme ir vitāli svarīga kompānijas nākotnei. Jaunais Saab 9-5, kura pirmos oficiālos attēlus publicējām jau jūlijā, nonāks pārdošanā nākamgad un Zviedrijas kompānija apgalvo, ka tas būs tehnoloģiski vismodernākais auto, kādu tā jebkad ir ražojusi. Tā būšot „jauna ēra” kompānijas attīstībā, kā skaidro Saab pārstāvji.

Stila ziņā vērojamas iezīmes no Aero X konceptauto, kā arī no Saab sasniegumiem aviācijā un klasiskā Saab 900.

Tehnoloģisko jaunievedumu skaitā jāmin head-up displejs, bi-ksenona adaptīvie priekšējie lukturi, adaptīvā kruīzkontrole, kā arī viedkarte durvju un aizdedzes atslēgas vietā. Saab DriveSense adaptīvā piekare spēj mainīt amortizatoru cietības pakāpi braukšanas laikā.

Salons kļuvis plašāks, pat krietni plašāks, salīdzinot ar līdzšinējo modeli. Opciju klāstā – 8 collu navigācijas ekrāns, Harman Kardon skaņas sistēma un DVD ekrāni aizmugurē sēdošajiem.

Zem Saab 9-5 metāla „ādas” slēpjas General Motors Epsilon 2 platforma, kādu izmanto arī Buick LaCrosse un Opel Insignia. Tomēr Saab gadījumā riteņu bāze ir garāka. Jaunais 9-5 tiks piedāvāts ar diviem benzīna dzinējiem – 2,0 litru turbo ar 220 ZS un 2,8 litru V6 turbo ar 300 ZS, kā arī 2,0 litru turbodīzeli, kas attīsta 160 ZS.

Nākammēnes auto tiks prezentēts plašākai sabiedrībai Frankfurtes autošovā.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

What Car? Vērtē Novērtēts ar 0 no 5

Lietota auto tests

Saab 9-5 (97-09)