Ziņas

Lexus gatavo BMW 1.sērijas konkurentu

Konkurēs ar BMW un Audi
Tikai ar hibrīddzinēju
Pārdošanā nākamgad

Lexus gatavojas kompakta piecdurvju hečbeka ražošanai, ko prezentēšot septembrī - Frankfurtes autoizstādē. Lai gan Lexus šobrīd oficiāli vēl neko daudz neatklāj, mums kļuvis  zināms, ka 2010. gadā gaidāmais auto kļūs par konkurentu Audi A3 un 1.sērijas BMW.

Darbs pie jaunā auto tika sākts jau pagājušā gada nogalē, pateicoties Lexus Eiropas nodaļas vadītājiem, kuri uzskata - premium klases C segments ir „pārāk ienesīgs, lai tajā neatrastos”. Lai arī šobrīd vēl netiek izpausts plānotā modeļa nosaukums, klīst baumas par iespējamiem burtu salikumiem BS vai CS. Tāpat tiek runāts arī , ka auto būs pieejams tikai ar hibrīddzinēju.

Seko Whatcar.lv jaunumiem Twitter!

Ļoti iespējams, ka jaunais Lexus izmantos tikai Amerikas tirgum paredzētā Lexus HS250h jaudas agregātu – 2,4 litru benzīna dzinēju, kas ar elektromotora palīdzību sasniedz 187 zirgspēku jaudu. Līdzīgi kā HS, arī jaunais auto būs priekšpiedziņas, taču neizmantos Lexus HS platformu.

Ziņotāji stāsta, ka Frankfurtes autoizstādē jaunais Lexus tiks prezentēts ar nosaukumu C-Premium un tas būs jau par 90 procentiem pabeigts ražošanas modelis, savukārt jau gatavs auto tiks atrādīts nākamā gada Ženēvas autoizstādē un pārdošanā tas varētu parādīties 2010. gada rudenī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.