Ziņas

Fotoreportāža: Gudvudas Ātruma festivāls

Noslēdzies Gudvudas Ātruma festivāls
Vairāk kā 150 tūkstoši skatītāju
Galerija ar vairāk kā 70 foto

Citronzaļš Jaguar XKR sānslīdē? Lūiss Hamiltons zīmē astotniekus ar savu McLaren F1? Elektriski superauto, kuru nosaukumus nevar izrunāt, kur nu vēl atcerēties, klusi slīd garām? Kaut kas tāds iespējams vienīgi Gudvudas Ātruma festivālā.

Šāds autosporta pasākums ik gadu tiek rīkots Lielbritānijā, Lorda Mārča īpašumā Saseksā, pulcējot vairākus desmitus tūkstošu skatītāju. Šīgada šovā aizvadītās nedēļas nogalē noraudzījās vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku – un diez vai kāds no viņiem  devās mājās neapmierināts.

Reti kur – faktiski, nekur nav iespējams vienuviet redzēt tik daudz krāšņu supermašīnu kā Gudvudā un šīgada pasākums nebija izņēmums. Klātesošie varēja pamielot acis gan ar veseliem trīs jaunajiem Ferrari - California, 599 HGTE un Scuderia 16M, kā arī Pagani Zonda R, Porsche Panamera, Nissan GT-R V Spec, Citroen GT, Bugatti Veyron Grand Sport un neatkārtojamo, hromēto  Bugatti Veyron Pur Sang.

Protams, bez sacīkstēm Ātruma festivālā neiztikt – jau piekto gadu pasākuma ietvaros tiek rīkots Forest Rally, kurā šogad piedalījās arī WRC zvaigzne Sebastiāns Loebs, ar savu Citroen C4 WRC spēkratu uzstādot jaunu trases ātruma rekordu.  

Vēl viens interesants elements festivālā bija FoS-TECH paviljons, kur tika demonstrētas daudzas šībrīža jaunākās auto tehnoloģijas -  tai skaitā ražotāju jaunākie konceptauto, kas parasti skatāmi vien auto izstādēs. Viens no interesantākajiem auto šajā paviljonā – Renault Ondelios ar savām atvāžamajām durvīm, 23 collu diskiem un futūristisko interjeru. Tikpat iespaidīgs – smalkais Infiniti Essence.

Bez eko-superauto, kā arī F1 un WRC spēkratu parādes Gudvudā bija iespējams aptaustīt arī vairākus Lemānas autosacīkšu dalībniekus – tai skaitā Peugeot 908 HDi, Audi R15 TDI un Lola-Aston Martin LMP1.

Turpat ļaužu pūlī netraucēti pastaigājās F1 slavenība Lūiss Hamiltons, kurš demonstrēja savu meistarību, zīmējot uz asfalta apļus un astotniekus gan ar savu formulu, gan spilgtin oranžu McLaren-Mercedes SLR. Klātesošais Timo Gloks no Toyota centās neatpalikt.  

Visu neizstāstīsim – jo to patiesībā nav iespējams izdarīt. Gudvudas festivāla rīkotāji uzskata, ka pasākums ir izdevies, taču neslēpj, ka jau sākusies gatavošanās nākamā gad festivālam, kas būšot vēl labāks nekā šis.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.