Testa brauciens

Toyota Urban Cruiser 1,4 D-4D

Būdīgs un ietilpīgs
Cena no 19 tūkstošiem eiro
Domāts aktīva dzīvesveida piekritējiem

Toyota Urban Cruiser ir vārdu salikums, kas dažiem varētu rosināt domas par kompaktu apvidus auto Toyota RAV4 proporcijās, proti – Land Cruiser "mazo brāli". Patiesībā tas ir vēl mazāks – iedomājieties mazauto, kas ir mazliet lielāks nekā citi mazauto.

Toyota apgalvo, ka Urban Cruiser patiks pircējiem, kas no auto vēlas mazas lietošanas izmaksas un kompaktu izmēru, taču, saistībā ar savu aktīvo dzīvesveidu vai vienkārši – vēlmi atšķirties – grib kaut ko vairāk. Tie ir pircēji, kas varētu izvēlēties ari Mini, Kia Soul, Citroen C3 Picasso , Nissan Qashqai vai pat Suzuki SX4.

Kāds tas ir?

Aiz kantainās ārienes slēpjas visai ietilpīgs salons, kurā vieta atradīsies 4 cilvēkiem. Tiesa gan, cilvēkiem, kas garāki par 1,8 metriem, aizmugures sēdekļos nav ko meklēt – ceļgali atduras priekšējos sēdekļos. Salona  apdare ieturēta īstenā Toyota garā – viss ir kvalitatīvs un izturīgs. Tiesa gan, interjera dizains un apdares materiālu izvēle varēja būt labāka – daudzsološā āriene īsti nerod turpinājumu salonā.

Taču braukšanas ziņā Urban Cruiser neliks vilties – vadāmība ir precīza, stūre atsaucīga. Pilsētas satiksmes plūsmā tas demonstrē nevainojamu manevrētspēju (saprāta robežās), turklāt paaugstinātā sēdpozīcija sniedz labāku pārskatāmību nekā vienā otrā citā mazauto. Savukārt paaugstinātais klīrenss nozīmē, ka Urban Cruiser viegli pārvarēs gan bedres namu pagalmos, trotuāru apmales un citus šķēršļus, kādu Latvijas galvaspilsētā netrūkst. Pasūtot pilnpiedziņas versiju (pieejama tikai ar dīzeļdzinēju) jutīsieties drošāk gan piesnigušās ielās, gan smiltīs.

Whatcar.lv testēja Urban Cruiser ar 1,4 litru dīzeļdzinēju, kas ir mūsu favorīts, jo ir ekonomisks un dinamiskāks nekā 1,3 litru benzīna dzinējs. Vidējais dīzeļdzinēja degvielas patēriņš pilsētvidē – ap 6 litriem uz 100 km.

Par aprīkojumu nevar sūdzēties – tajā ir elektroniski regulējami logi, gaisa kondicionētājs, septiņi drošības spilveni, stabilitātes kontroles sistēma un Bluetooth savietojamība.  Papildaprīkojumā pieejama navigācijas ierīce ar balss vadību.

Spriedums

Urban Cruiser ir lielisks auto līdz brīdim, kad sākas cenu pētīšana – tas maksā, sākot no nepilniem 20 tūkstošiem eiro. Bagātīgi aprīkots – vēl vairāk. Par šādu summu auto tirgū šobrīd paveras diezgan plaša izvēle.  Taču, ja esat Toyota fans, un lielāko daļu dzīves pavadāt pilsētas džungļos, Urban Cruiser ir auto jums. 

Jums patiks: Labs aprīkojums,  ietilpīgs, laba vadāmība

Jums nepatiks: Cena nav tik zema kā Yaris

Lasi detalizētu Toyota Urban Cruiser testu, salīdzini modifikāciju cenas, aprīkojumu  un tehniskos datus

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.