Lexus IS sedans (05-12) Atsauksmes par auto

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi

IS 250

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 5/5

Nopirku šo 2007 IS 250 auto ar 60km nobraukumu. Auto slīd pa ceļu kā pa sviestu. Mazliet uzspied uz pedāli un esi jau galā - tādā ziņā tiešām ļoti labs auto. Pirmās problēmas sākā parādīties pēc kāda mēneša - bija jānomaina akulumators un pēc tam imobilaizers vienkārši atteicās strādāt. Bija jāved uz Lexus centru 'pārstartēt'. Ik pa laikam atgadījās šādi gļuki, bet palasīju internetā kā var šo imobilaizera problēmu apiet tā kā ar to sadzīvoju. Nākamā problēma parādījās ziemā - tiklīdz bija zem -15 auto sadegās visādas lampiņas (ABS un Check engine). Kad aizvedu uz servisu teica, ka vienkārši gļūks, nepieciešams pārprogrammēt lai viesu laiku neiedegas tās lampiņas. Un pēdējais bija auto patēriņš, par cik dien dienā nākas saskarties ar sastrēgumiem, auto ēda uz debēdu, ap 12,9l/100km (ziemā), vasarā maz liet mazāk. Kā jau iepriekš minēju, auto tiešām brauc ideāli, bet ņemot vērā visus iepriekš minētos mīnusus es izvēlējos pārdot savu auto.

Kristine Andersone, 15/03/2017

IS 250

  • Kopējais vērtējums 4/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 3/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Auto tika iegādāts lietots ar 160k nobraukumu. Nav īsti skaidrs, ko eksperts bija domājis ar nemierīgo gaitu un "nekonkrētu stūri", bet pēc manas pieredzes auto vadība ne ar ko neatpaliek no BMW 3. sērijas. Par trokšņa izolāciju absolūti nevaru piekrist, jo auto salons ir viens no klusākajiem, kuros esmu sēdējis (runāju par 2.5 benzīna versiju, varbūt dīzelim ir savādāk). Aizmugurē vietas tiešām ir pamaz. Ekspluatācijas izmaksas nav no mazākajām, ja remontos izmanto jaunas oriģinālās daļas, bet nav arī nekas kosmisks (eļļas filtra un pašas eļļas maiņa nedaudz virs 100 EUR (6l eļļas), riteņa rumbas komplekts ap 150 EUR, priekšējo bremžu kluču komplekts 100 EUR). Pie standarta problēmām var pieminēt bremžu ķīlēšanos. Var piekrist arī Ivara Šulca minētajam par auto lietošanu ziemas apstākļos - viegli nav. Vieglā automašīnas aizmugure apvienojumā ar aizmugures piedziņu dara savu (pat ar pretbuksēšanas/pretizslīdēšanas sistēmu), bet ar laiku var pierast. Kopumā auto ļoti patīk un izdarīto izvēli par labu Lexus nenožēloju.

Māris Vilšķērsts, 12/09/2016

IS 220d

  • Kopējais vērtējums 3/5
  • Braukšanas īpašības 5/5
  • Lietošanas izmaksas 2/5
  • Kvalitāte, praktiskums un aprīkojums 4/5

Iegādājos šo auto no Amserv motors, 2006.gadā, par summu ~20 000 latu. Tiku pie standarta komplektācijas + 17” lietie diski + oriģinālā parking sistēma. Priecē tas, ka jau standarta komplektācijā šis auto jau bija pietiekoši labi aprīkots – 6 CD MP3 changer, divzonu klimatkontrole, apsildāmie krēsli, apsildāmi un nolokāmi spoguļi, multistūre, utt. Par šādiem labumiem, izvēloties, piemēram, BMW, jums nāksies piemaksāt. 2.2 dīzeļa CAT motors ir gana jaudīgs (177zs), un ar labu griezes momentu – pat braucot pietiekoši lielā ātrumā uz šosejas šis auto būs ļoti enerģisks, lai apdzītu vairākas smagās mašīnas bez liekām problēmām. Tagad par negatīvo: ziema nav paredzēta šim auto. Braukājot ar šo auto ziemā, bagāžniekā pastāvīgi atradās sniega lāpsta un sāls-smilšu maisījums, jo iestrēgt nācās pat vietās, kur par to būtu jāpabrīnās. Jau 5 cm sniega sega šim auto ir problēma. Pie tā laikam jāvaino aizmugures piedziņa, vieglā aizmugurējā auto daļa un salīdzinoši platās riepas. Degvielas patēriņš nav nemaz tik mazs – pilsētā ~10 litri/100km, uz šosejas ~7litri/100km. Braucot tukšā mašīnā, ar ieslēgtu kruīzkontroli uz 95km/h, varēja sasniegt absolūto ekonomijas rekordu - 6.3l/100km. Garantijas laikā automašīnai vairākkārtīgi tika veikta detaļu nomaiņa garantijas ietvaros, pie kopējā nobraukuma 5 gadu laikā ne vairāk par 100 000km. Oriģinālie lietie diski bija ļoti zemas kvalitātes, un „uzburbuļoja” jau pēc otrās vai trešās ziemas (atkāroti pierādās, ka ziemas nav paredzētas šim auto).

lvars Šulcs, 04/11/2011

Rakstīt atsauksmi

Ja esi braucis ar šādu automašīnu vai Tev tāda pieder, šeit vari izteikt savu vērtējumu par to.

Pievienot atsauksmi