Testa brauciens

Jaunais BMW X5: īss ieskats

Prezentē jauno BMW X5
Lielāks, platāks, ietilpīgāks
Pieejama arī xOffroad pakotne

Tikai nedaudz vairāk kā pirms mēneša jaunais BMW X5 tika prezentēts Parīzes auto izstādē, neilgi pirms tam mūsu Igaunijas kolēģi no Whatcar.ee to izmēģināja starptautiskajā testa braucienā Amerikā, tagad tas ir ieradies arī Latvijā.

Šogad BMW ir prezentējis vairākus X saimes modeļus, kuri iezīmē kopīgu tendenci - bavāriešu autoražotāja dizains kļūst arvien garlaicīgāks. Taču pārdošanas rādītāji ir pozitīvi, it īpaši X5 gadījumā - vēl pērn F15 BMW X5 bija premium SUV kategorijas līderis Eiropā pēc pārdoto automašīnu skaita.



Nelielā testa braucienā sporta kompleksā “333” arī mēs izmēģinājām jauno X5. Salīdzinot ar līdzšinējo, šķita, ka gaitas komforta un vadāmības līdzsvars ir kļuvis vēl labāks, taču interjers - lai arī ne slikts un premium līmenim atbilstošs - tomēr nedaudz atpaliek no jaunāko Audi modeļu (it īpaši Q8) interjera kvalitātes.

Fakti - tas ir aprīkots ar jauno BMW vadības sistēmu iDrive 7.0, tas ir kļuvis par 3,6 cm garāks, par 6,6 cm platāks un par 1,9 cm augstāks. Standarta komplektācija ietver pilnpiedziņu, elektriski regulējamus sēdekļus, LED apgaismojumu un “BMW Live Cockpit Professional”.  Papildu komplektācijā viens no jaunumiem ir “xOffroad” pakotne ar četriem režīmiem – “xSand”, “xGravel”, “xRock’, “xSnow”.



Ļoti interesants - un, mūsuprāt pat vērtīgs jaunieviesums ir Reverse Assistant funkcija. Nereti gadās situācija, kad tava dārgā un mīļotā sieviete ir iebraukusi kaut kur stāvvietā, no kuras vairs nespēj izbraukt - un tad ar šīs funkcijas palīdzību automašīna pati atpakaļgaitā izbrauc no sarežģītās vietas. Atliek vien sēdēt un skatīties un dieva dēļ nespiest nekādas podziņas vai pedāļus. Lūk, kā tas darbojas:



Kā papildu aprīkojums pieejama arī “Sky Lounge” panorāmas jumta lūka, “Ambient Air” pakotne, kurā var pielāgot kādu no četriem aromātiem, un - “Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound” sistēma.



Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 645 litri, ko var paplašināt līdz pat 1860 litriem. Ērtākai iekraušanai un izkraušanai bagāžas nodalījuma dalīto durvju augšpusi un apakšpusi iespējams atvērt un aizvērt pilnīgi elektroniski.

Par papildu samaksu BMW X5 var aprīkot ar trešo sēdekļu rindu, tādejādi iegūstot septiņas sēdvietas.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.