Ziņas

Lietota Volvo XC60 pirkšanas padomi

Atsauksmes par Volvo XC60 (2008-2016)
Volvo XC60 tehniskās problēmas un remonta cenas
Volvo XC60 D5, D4 un D3 motori

Bez jau ierastās vācu trijotnes – Audi, BMW un Mercedes-Benz – Latvijas pircēju vidū ļoti populārs ir arī Volvo zīmols. Lai spētu konkurēt ar tiešajiem sāncenšiem, kompaktais XC60 iemieso vairākas šā zīmola pircēju iecienītas pamatvērtības: drošību, komfortu un plašu dzinēju izvēli.

XC60 salons lutina ne vien vadītāju, bet arī pasažierus. Paaugstināta vadītāja sēdpozīcija, pieciem cilvēkiem piemērota salona ietilpība un sēdekļi, kuros ērti varēs izbaudīt arī garu ceļojumu. Papildus aklās zonas sensoram, atpakaļskata kamerai un citām drošības aprīkojuma opcijām Volvo šim modelim piedāvā arī City Safety sistēmu, novēršot sadursmi līdz 30 km/h.

Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Volvo XC60?

XC60 apkopju intervāli ir garāki nekā konkurentiem, piemēram, bremžu diski jāmaina vien ik pēc 90 000 km. Tomēr ir arī mīnusi, piemēram problēmas ar aizmugures reduktoru, kas skāra XC60 pirms-feislifta versijas.

Testa braucienā jāpārliecinās arī par transmisijas stāvokli. Mehāniskajām pārnesumkārbām var būt grūtības pārslēgt pārnesumus. Sajūga maiņa izmaksās 500 eiro. Ja jūtami automātiskās transmisijas sitieni, remonta izmaksas var sasniegt 2500 eiro.

2,0 litru dīzeļdzinējiem raksturīgas problēmas ar galvas blīvi. Blīves cena ir aptuveni 50 eiro, bet tās nomaiņa var izmaksāt vairākus simtus eiro. Nemainot bojātu blīvi, riskējat pārkarsēt dzinēju – tas var beigties ar dzinēja maiņu.

Atšķirībā no V70 modeļa XC60 Eiropā retāk tiek izmantoti kā taksometri, tomēr manipulācijas ar odometriem ir izplatītas. Diemžēl vairumā gadījumu nav iespējams pārliecināties par nobraukuma patiesumu, jo Volvo sistēma uzrāda tikai remontus, kas veikti garantijas laikā. Ja noskatītajam eksemplāram ir ārzemju tehniskās apskates lapas ar nobraukuma vēsturi, tā būs liela vērtība.

Jāņem vērā, ka garnadži iecienījuši XC60 lukturus, nodarot īpašniekiem zaudējumus vairāk nekā 2000 eiro apmērā. Lai pasargātu lukturus no vieglas izņemšanas, var uzstādīt stiprinājumu bloķētājus, kas izmaksās ap 160 eiro.

Mūsu rekomendācijas, pērkot lietotu Volvo XC60

Ņemot vērā dažādu valstu nodokļu politiku, 2,4 litru dīzeļdzinēji pieejami vairākās jaudas versijās: D3, D4 un D5. Volvo oficiāli piedāvā jebkurai modifikācijai palielināt jaudu, piemēram, D3 modifikāciju ar 163 ZS var uzlabot līdz 240 ZS. Šāds pakalpojums izmaksā 740 eiro.

Laba alternatīva ir 2,0 litru dzinējs ar 136–181 ZS, kas vidēji patērē 5–6 l/100 km. Tas ir par aptuveni diviem litriem mazāk nekā 2,4 dzinējs. Lielākoties XC60 mērķauditorija ir sievietes, tāpēc lielāka uzmanība tiek veltīta aprīkojuma klāstam un interjera stāvoklim. Vēlams, lai būtu gaišas krāsas salons ar ādas apdari.

Matīss Mežaks, BRC Autocentra direktors, lietotu auto tirgus eksperts par Volvo XC60 rezumē sekojošo:  "Kādreiz populāra tendence bija izvēlēties lielāko un jaudīgāko 2,4 litru dzinēju ar pilnpiedziņu. Tagad pircēji biežāk izvēlas 2,0 litru D3 un D4 dīzeļdzinējus, kombinējot tos ar priekšpiedziņu".


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.