Ziņas

Jaunām automašīnām tehniskā apskate būs jāveic retāk

Top izmaiņas likumdošanā
Jauniem auto četros gados tikai divas tehniskās apskates
Atvieglos arī piekabju izmantošanu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstījusi priekšlikumu, kas paredz, ka jaunām automašīnām tehniskā apskate pirmos četrus gadus būs jāveic reizi divos gados, informē CSDD.

Satiksmes ministrija un CSDD sadarbībā ar ekspertiem izvērtējusi iespējamās izmaiņas tehnisko apskašu periodiskumā, lai tās minimāli ietekmētu satiksmes drošību, kas Latvijā katru gadu uzlabojas, bet salīdzinoši ar Eiropas Savienību joprojām nav pietiekama.

Papildus tika nonākts pie secinājuma, ka varētu izmainīt periodiskumu arī piekabēm ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, tām nosakot tādu pašu periodiskumu, kādu paredzēts noteikt vieglajiem auto. Jaunā kārtība vienkāršos vieglo auto un piekabju izmantošanu.

Ņemot vērā, ka tehniskās apskates periodiskuma maiņa varētu ietekmēt nodokļu nomaksas atlikšanu, kuri tiek iekasēti pie tehniskās apskates veikšanas, Finanšu ministrija nedēļas laikā sniegs atzinumu.

Saeimā attiecīgais priekšlikums atbalstīts grozījumos Ceļu satiksmes likumā. Likumprojektu vēl nepieciešams saskaņot ar visām atbildīgajām ministrijām.

Patlaban likums noteic, ka iepriekš nereģistrētai automašīnai pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Turpmākās tehniskās apskates automašīnām jāveic katru gadu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.