Ziņas

Nākotnes BMW būs bez sānu spoguļiem

BMW izstrādā jaunu tehnoloģiju
Spoguļu vietā - kameras
Būs pieejama jau pēc trīs gadiem

Nav noslēpums, ka atsevišķi BMW modeļi, vismaz pirms zināma laika bija nepārtraukti pakļauti spoguļu zādzībām. Lai gan šobrīd šis „trends” ir nedaudz mazinājies, nākotnē zagļiem nāksies meklēt ko citu, ko noskrīvēt no BMW, jo spoguļu vienkārši nebūs.

Intervijā Vācijas mēdijiem, BMW projektu attīstības šefs Elmārs Frikensteins atklājis, ka jau pēc trīs gadiem BMW piedāvās modeli, kuram spoguļus aizstās kameras. Tās būs iebūvētas auto sānos un piedāvās vēl lielāku drošību, kā arī papildus komfortu, novēršot tādu parādību, kā pretvēja šalkoņa gar sānu spoguļiem.

Šī tehnoloģija jau demonstrēta plašākai sabiedrībai ar i8 Mirorless konceptu. Tam ir divas kameras sānu spoguļu vietā, bet trešā kamera atrodas uz aizmugurējā vējstikla. Visi attēli tiek projicēti uz ekrāna, kas atrodas tradicionālā atpakaļskata spoguļa vietā.  

BMW apgalvo, ka tajā redzamais attēls dod krietni labāku priekšstatu par to, kas notiek uz ceļa – jo kameras leņķis ir platāks, nekā spoguļiem.

Pagaidām nav skaidrs, kurš būs pirmais sērijveida modelis, kurā tiks piedāvāta šī tehnoloģija. Reālākais kandidāts, ņemot vērā līdzšinējo BMW vēsturi, ir 7,sērijas „feislifts”, kas gaidāms 2019.gadā. Vēl viena opcija – solītais 9.sērijas BMW, kas būs četrvietīga kupeja starp 7.sēriju un Rolls-Royce Ghost.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.