Ziņas

Audi spoguļa vietā ieliek televizoru

Jauns atpakaļskata spoguļa risinājums
Monitors un videokamera
Pieejams tikai Audi R8 e-tron

Tuvojas Parīzes auto izstāde un sagaidāms, ka viens no Audi jaunumiem tajā būs elektriskais Audi R8 e-tron, kas demonstrēs virkni jaunu tehnoloģisku risinājumu. Viens no tiem būs – digitālais atpakaļskata spogulis.

Jāņem vērā, ka Audi R8 e-tron nav aizmugures stikla, tā vietā ir oglekļa šķiedras panelis, tāpēc no parasta atpakaļskata spoguļa jēgas nebūtu nekādas. Audi inženieri atraduši šai situācijai risinājumu, kas faktiski ir atpakaļskata kamera ar monitoru spoguļa vietā.

Šī sistēma jau pārbaudīta Audi Lemānas sacīkšu automašīnās. Atšķirībā no parastiem LED displejiem, šis ir plānāks un efektīvāks, tāpēc neprasa daudz elektrības. Turklāt tas ir īpaši pielāgots arī braukšanai naktī, kad kamerā atspīd aizmugurē braucošo auto lukturi.

Videokamera, kuras tiešraidi demonstrē monitors, ir iebūvēta jumtā. Turklāt tai ir automātiskā apsildes sistēma, kas pasargā to vēsa klimata radītiem traucējumiem.

Audi apgalvo, ka šīs kameras lēca, kuras diametrs ir vien daži milimetri, aptver krietni plašāku laukumu, nekā parasts atpakaļskata spogulis.

Audi R8 e-tron pārdošanā nonāks nākamgad. Tiesa gan, strikti ierobežotā skaitā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Audi Q5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ja nepieciešams komfortabls, kluss, ietilpīgs un kvalitatīvs premium līmeņa auto, kas spēj braukt arī bezceļa apstākļos – jaunā Q5 izvēli nevajadzēs nožēlot.