Testa brauciens

Lexus RZ 450e pirmais brauciens

Elektriskais krosovers no Lexus
Jaunā elektromobiļu platforma e-TNGA
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Daļēji elektrizēti Lexus ir ierasti, jo pie mums gandrīz neviens šīs markas automobilis nepamet autosalonu bez hibrīdiekārtas. Bet kā ar Lexus elektromobiļiem? Līdz šim japāņu luskuszīmols bijis pagalam pieticīgs bezizmešu automašīnu lauciņā, un izlīdzējies ar elektromobili uz parasta UX modeļa bāzes - UX300e. 

Nu pienācis laiks izlaist kārtīgu elektroauto. Tas saucas Lexus RZ450e, un pirmā iepazīšanās ar šo krosoveru notika Francijā. RZ450e tapis uz jaunās Toyota elektromobiļu platformas e-TNGA. 

Summārā jauda zirgspēkos sasniedz 313 km. 71,4 kWh baterijai uzdots īstenot vairāk nekā 400 km sniedzamību ar vienu uzlādi. Absolūts jaunums ne tikai Lexus, bet industrijā vispār ir aviācijas tipa stūre. Nepilna formāta stūresrats ir tikai elektroniskā aisberga redzamā daļa, jo vainago Lexus izstrādāto steer by wire jeb stūrēšana pa vadiem sistēmu. 

Lexus valodā dēvēta par One Motion Grip, tā nesatur mehānisku saiti starp riteņiem un stūres iekārtu, un spēj plašā diapazonā pielāgot stūres pagrieziena leņķi un atpakaļreakciju braukšanas apstākļiem un situācijai. Eiropā Lexus ar šādu stūri varēs iegādāties sākot ar 2025. gadu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.