Ziņas

Pilnīgi jaunā Lexus RX pasaules pirmizrāde

5. paaudzes Lexus RX
Pieejams hibrīda un plug-in hibrīda versijā
Jaunākās drošības un komforta tehnoloģijas

Lexus atklājis pilnīgi jaunu 5. paaudzes RX modeli, kas šim ikoniskajam SUV paver nozīmīgu, jaunu nodaļu. Pionieris RX pēdējo divu desmitgažu laikā kļuvis par Lexus bestselleru. Kopš tā ieviešanas 1998. gadā pasaulē pārdoti vairāk nekā 3,5 miljoni vienību.

Jaunais RX Eiropā piedāvās divus dažādus elektrificētus variantus. Zīmola piedāvājuma pamatā ir RX 450h+, kas piedāvās RX klientiem izcilo Lexus Plug-in tehnoloģiju. Savukārt tos autovadītājus, kuri meklē vēl aizraujošāku veiktspēju, Lexus iepazīstinās ar savu pirmo turbo hibrīdu RX 500h, kas ir aprīkots ar DIRECT4 piedziņas spēka kontroli.

Ar Lexus pasaules klases drošības tehnoloģiju, RX modelis piedāvā trešās paaudzes Lexus Safety System+ ar uzlabotu sadursmes novēršanas sistēmu, jaunu proaktīvo vadītāja palīgsistēmu un paplašināto drošības paketi. RX modelim ir arī jaunākā multivides platforma ar “Hey Lexus” Smart balss asistentu un Lexus Link lietotni.

NĀKAMĀ LĪMEŅA LEXUS DIZAINS

Tiecoties uz elektrifikāciju, Lexus dizaineri uzņēmās izaicinājumu iekļaut jaunajā RX jauno vārpstveida virsbūves dizaina identitāti. Dizaina uzlabojumu rezultātā jaunā reste pauž elektrificētas jaudas sajūtu, kā arī uzsver zemu smaguma centru. Kompaktāki un šķautņaināki priekšējie lukturi, gaisa ieplūdes atveres un platāka šķērsbāze (15 mm) vēl vairāk izceļ stabilo un pārliecinošo izskatu.

Pateicoties izcilajām platformas un spēka piedziņas īpašībām, katrs no RX modeļiem nodrošina Lexus raksturīgo braukšanas stilu savā veidā, taču tos caurstrāvo arī vienojoši faktori: izcils komforts apvienojumā ar jaunu atsaucīguma līmeni, lineāra un tieša reakcija, vienlaikus saglabājot vadītāja kontroli un radot tūlītēju pārliecības sajūtu.

Izmantojot “Lexus Electrified” stratēģiju, kas balstās uz dažādu tehnoloģiju pieeju un vairāk nekā 15 gadu pieredzi elektrificētās tehnoloģijās, pilnīgi jaunais RX turpina robežu paplašināšanu, radot nevainojamu Lexus pašuzlādes hibrīda sniegumu un izcilu Lexus Plug-in jaudu un efektivitāti.

INOVATĪVA LEXUS MULTIVIDE UN SAVIENOJAMĪBA

Jaunais RX piedāvā ātrāku un stabilāku savienojamību, nodrošinot modernākās multivides tehnoloģijas, "vienmēr savienotus" pakalpojumus un bezvadu atjauninājumu ērtības. Izmantojot viedtālruni, navigāciju, automobiļa komandas, multivides funkcijas un mākoņa savienojumu, vadītājam ir aptuveni simts veidu, kā mijiedarboties ar jauno RX.

Jaunajā multimediju sistēmā iekļauts viedais balss asistents “Hey Lexus”. Tas atbild uz jautājumiem un komandām, kas dotas dabiskākā sarunvalodas stilā. Standarta aprīkojumā tiek nodrošināta atvieglota viedtālruņa integrācija, izmantojot Apple CarPlay (bezvadu savienojums) vai Android Auto (vadu savienojums). Ir pieejams bezvadu uzlādes paliktnis ar par 50% ātrāku uzlādes veiktspēju.

UZLABOTS VADĪTĀJA ATBALSTS

Lexus jaunajā RX ieviesis vairākas progresīvas, uz vadītāju orientētas tehnoloģijas, lai uzlabotu komfortu, ērtības un dzīvi salonā, pierādot savu Omotenashi viesmīlības garu.

Pie RX funkciju klāsta pieskaitāms digitālais atpakaļskata spogulis, kas vadītājam nodrošina plašu, netraucētu redzamības lauku, izmantojot reāllaika attēlus no automobiļa atpakaļgaitas kameras.

Lai atvieglotu braukšanu šaurās vietās, digitālais panorāmas skata monitors nodrošina reāllaika 360° skatu apkārt, kā arī iepriekš ierakstītu skatu zem automobiļa no kamerām, kuru atmiņa tagad var tikt attīrīta automātiski. Kameras rada RX virtuālu 3D attēlu, parādot automobili no augšas skata.

DROŠĪBA UN VADĪTĀJA PALĪGSISTĒMAS

Jaunais RX iemantojis papildu labās īpašības no nākamā līmeņa aktīvās drošības un vadītāja palīgsistēmām. Tās ietvertas jaunākās, trešās paaudzes Lexus Safety System+ ar modernizētām funkcijām un palielinātu negadījumu riska atklāšanas un novēršanas iespēju.

Uzlabojumi ietver plašāku sadursmes novēršanas sistēmas spēju automobiļa ceļā noteikt motociklus un citus objektus. Veicot pagriezienu krustojumā, tā var atpazīt arī sadursmes riskus ar pretimbraucošu objektu vai gājēju.

Uzlabojumi veikti arī adaptīvajai kruīza kontrolei, kas tagad ātrāk atpazīst un analizē priekšā braucošā objekta kustību un kopā ar joslas ievērošanas palīgsistēmas jauninājumiem līkumos ievēro daudz dabiskāku plūdumu. Adaptīvā kruīza kontrole uzlabota, lai reaģētu arī uz vairākām zīmēm un komandām, tostarp brīdinājuma zīmēm un STOP zīmēm.

Proaktīvā braukšanas palīgsistēma palīdz saglabāt drošu distanci no priekšā braucošajiem automobiļiem – arī tad, ja kruīza kontrole nav ieslēgta – un palīdz vadītājam izvairīties no gājējiem un šķēršļiem.

Vadītāja monitors izmanto kameru, kas uzstādīta virs stūres, lai pastāvīgi pārbaudītu vadītāja stāvokli. Funkcija pat spēj palēnināt vai apturēt auto, ja vadītājs nereaģē uz brīdinājumiem.

Pilnīgi jaunais Lexus RX Latvijā būs pieejams 2023. gada sākumā, un tā rezervācija sāksies 12. septembrī Lexus oficiālajā tīmekļa vietnē www.lexus.lv

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.