Ziņas

Lexus iepazīstina ar jauno NX

Jaunais NX apvidnieks
Pirmais plug-in hibrīds
Tirdzniecībā jau šī gada beigās

Lexus prezentējis jaunu apvidus auto modeli. Japāņu autoražotājs atklājis, ka 95% izmantoto detaļu izstrādātas no jauna.

Otrās paaudzes NX apvidnieka pamatā ir jaunā GA-K platforma, kas izceļas ar zemāku smaguma centru, klusāku gaitu un uzlabotu vadāmību. Būtiski atzīmēt, ka šo platformu izmanto arī septiņvietīgais Toyota Highlander. Jaunais modelis ir par 20 mm garāks un 20 mm platāks, bet riteņu bāze pastiepusies par 30 mm.

Jaunais NX izceļas ar vairākiem jaunievedumiem eksterjerā. To vidū ir apjomīgs radiatora režģis, jauna optikas forma un aizmugures spoileris ar iebūvētu bremžu gaismu, savukārt Lexus emblēmu šeit aizvieto drukāts zīmola nosaukums.

Zem NX motora pārsega atrodīsies 2,4 litru benzīna turbomotors vai 2,4 litru atmosfēriskais agregāts, kas sasaistīts ar astoņpakāpju automātisko transmisiju. Tāpat tiks piedāvātas divas hibrīdversijas – NX350h un pirmais Lexus spraudņa hibrīds NX 450h+. 

Tas apvienos 18 kWh akumulatoru un 2,5 l iekšdedzes motoru. Sistēmas kopējā jauda būs 306 ZS, bet bezizmešu režīmā varēs veikt 63 km distanci.

Zināms, ka jaunais NX tirdzniecībā nonāks jau šī gada beigās.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.