Ziņas

Lexus iepazīstina ar LF-Z Electrified konceptauto

Jauns koncepts no Lexus
Četru gadu laikā ieviesīs 20 jaunus vai atjaunotus modeļus
Līdz 2050. gadam zīmols panāks oglekļa neitralitāti

Līdz 2025. gadam Lexus ieviesīs 20 jaunus vai atjaunotus modeļus, tostarp vairāk nekā 10  akumulatora elektromobiļus (BEV), uzlādējamus hibrīdautomobiļus (PHEV) un pašuzlādes hibrīdautomobiļus (HEV), lai apmierinātu dažādu valstu un reģionu klientu vajadzības visā pasaulē. 

Tādā veidā uzņēmums plāno nostiprināt savas pozīcijas sedanu un SUV klasē, kā arī rast iespēju ieviest jaunus modeļus, piemēram, sporta modeļus, automobiļus, kas domāti šofera pakalpojumu sniegšanai, un pilnīgi jaunu kategoriju modeļus. 


Uzņēmuma mērķis ir līdz 2050. gadam panākt oglekļa neitralitāti visu modeļu dzīves ciklā, ieskaitot materiālu ražošanu, detaļu un transportlīdzekļu loģistiku, kā arī utilizāciju un pārstrādi. Papildus rūpīgai transportlīdzekļos izmantoto materiālu izvēlei Lexus izvērtēs arī šo materiālu izgatavošanas ietekmi uz vidi.

Lexus prezentējis jauno konceptauto LF-Z Electrified, kas apvieno sevī braukšanas veiktspēju, stilu un tehnoloģijas, kuras Lexus plāno ieviest līdz 2025. gadam. Tas vēl vairāk uzlabos Lexus raksturīgo braukšanas pieredzes rokrakstu, apvienojot augstas veiktspējas automobiļu izstrādē iegūtās zināšanas ar jaunajām iespējām, ko piedāvā elektrificēti dzinēji, lai sniegtu autovadītājam labāku atbildreakciju un pilnīgas saiknes sajūtu ar savu automobili.

LF-Z Electrified to nodrošina, izmantojot modernas tehnoloģijas un īpašu EV platformu. Piemēram, tas garantē izcilu dinamisko veiktspēju, pateicoties akumulatora un elektromotora ideālajai atrašanās vietai, DIRECT4 pilnpiedziņas tehnoloģijai un citām funkcijām, kas sniedz automobilim augstu mobilitātes brīvības pakāpi, kas to atšķir no parastajiem transportlīdzekļiem. Tas nodrošina arī uzlabotas informācijas un izklaides funkcijas, kas tuvākajā nākotnē būs pieejamas Lexus klientiem.

Nākotnes vīzija

Lexus ir ieguvis unikālu tirgus pozīciju, vienlaikus attīstot pasaulē visplašāko premium klases elektrisko hibrīdauto klāstu, ražojot superauto LFA un citus pilnvērtīgus F veiktspējas modeļus. 

Kopš RX 400h ieviešanas 2005. gadā, pateicoties Lexus elektrisko hibrīdu stratēģijai, tā pārdošanas apjomi visā pasaulē sasniedz gandrīz divus miljonus. Šobrīd uzņēmums piedāvā jau deviņus hibrīda modeļus pārdošanai aptuveni 90 valstīs visā pasaulē. Šī ir ideāla platforma, lai rastu atbildes jauniem izaicinājumiem

Automobiļu rūpniecība savā attīstībā ir pārvērtību punktā, kādi mēdz būt tikai reizi gadsimtā, un visai nozarei ir jāreaģē uz vēl nebijušām izmaiņām cilvēku dzīvesveidā un vērtībās, nodrošinot mobilitāti un vienlaikus īstenojot neatliekamu sociālo misiju attiecībā uz oglekļa neitralitāti un Apvienoto Nāciju Organizācijas ilgtspējīgas attīstības mērķiem (SDGs).

Pamatojoties uz savu pieredzi, ieviešot inovācijas un elektrisko hibrīdu redzējumu, Lexus maksimāli izmantos savas pētniecības un attīstības priekšrocības, lai sasniegtu šos mērķus, vienlaikus turpinot pārsniegt klientu gaidītās cerības premium kvalitātes automobiļu jomā, kas nodrošina izcilu vadību un izsmalcinātu meistarību.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.