Ziņas

Pirmais pilnībā elektriskais Lexus tuvojas - ko sagaidām no UX 300e?

Pilnībā elektrisks Lexus
Zīmols liek lietā 15 gadu pieredzi elektrifikācijā
Pārdošanā jau nākamgad

Viena no UX 300e iezīmēm ir aerodinamiskās detaļas. Aizmugurējais lukturis samazina gaisa spiediena izmaiņas par aptuveni 16%, uzlabojot aizmugures stabilitāti, izbraucot līkumus un sānvēja apstākļos. Turklāt riteņiem ir aerodinamiski spieķu atloki gaisa ventilēšanai, kas pēc formas ir līdzīgi Gurney flap, kuri tiek uzstādīti F1 sacīkšu automobiļiem, lai regulētu gaisa plūsmu.

Nepietiekams bagāžas nodalījums un salons ir realitāte, ar ko saskaras daudzi elektromobiļu ražotāji. UX 300e litija jonu akumulators uzstādīts zem aizmugurējā sēdekļa un salona grīdas, nodrošinot to, ka jaunā UX 300e bagāžas nodalījums ir lielāks nekā UX 250h bagāžnieks un aizmugurē sēdošo pasažieru ērtībām ir pieejama gandrīz tikpat plaša vieta.

Durvis ir pirmā vadītāja saskarsmes vieta ar automobili, tāpēc Lexus akustikas inženieri sadarbojās ar neironu pētniekiem, lai atrastu ideālo automobiļa durvju skaņu. Pamatojoties uz smadzeņu viļņu pētījumiem, kuros tika izmantoti mērījumi par skaņu uztveri, aizverot automobiļa durvis, komanda izvēlējās īpašus materiālus un pielāgoja durvju formu līdz milimetru desmitdaļām, lai iegūtu nomierinošu skaņu un pārliecību par durvju noslēgšanos.

UX 300e luksusa klases modeļos elektriskā indukcija darbina LED gaismu, kas izgaismo ventilācijas vadības pogu. Šī funkcija palīdz priekšā sēdošajiem tumsā atrast ventilācijas vadības pogu, turklāt dziļumā esošais izgaismojums rada arī nomierinošu sajūtu.

Jaunais modelis vēl vairāk nostiprina Lexus vadošo lomu alternatīvu piedziņas sistēmu izstrādē, pamatojoties uz 15 gadu ilgu elektrifikācijas pētījumu programmu un ne mazāk kā 10 Lexus pašuzlādes hibrīda modeļiem, no kuriem vairāki jau ir ar 4. paaudzes hibrīda piedziņas sistēmām. Lexus jaunais UX 300e modelis iemieso atšķirīgu raksturu caur dizaina elementiem un materiāliem, kas atspoguļo Japānas mantojuma un kultūras aspektus.

Jaunais pilnībā elektriskais Lexus UX 300e Baltijā gaidāms jau 2021. gadā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.