Ziņas

Lexus iepazīstina ar jauno LC 500 kabrioletu

Jauns Lexus kabriolets
Zemāks smaguma centrs nekā kupejai
V8 dzinējs ar 464 ZS

Lexus LC 500 kabriolets nodrošina tieši tikpat ietilpīgu bagāžas nodalījumu kā kupejas modelis – 172 litrus –, pateicoties iespējai jumtu ielocīt starp aizmugurējās balstiekārtas elementiem, savukārt hidrauliskā motora bloku uzstādīt tukšajā vietā aiz aizmugurējiem sēdekļiem.

Lai nodrošinātu tāda pašu klusumu salonā, kāds tas ir LC 500, tika izstrādātas akustiskas simulācijas, lai konstatētu, pa kurieni automobilī iekļūst dominējošie trokšņi, un attiecīgi varētu aprēķināt skaņu izolējošā un skaņu absorbējošā materiāla daudzumu un atrašanās vietu.

Lai neatpaliktu no kupejas modifikācijas, LC 500 kabriolets ieguvis 5,0 litru V8 dzinēju ar 464 ZS un 530 Nm griezes momentu. Lexus izmantojis retu magnija un alumīnija kombināciju, lai jumta rāmja svars būtu minimāls, nemazinot kabrioleta dinamiku. Tieši otrādi - šeit smaguma centrs atrodas zemāk nekā kupejai.

Daudzslāņu jumtu var pacelt un nolaist 15 sekundēs. Paredzams, ka šāda veida jumta locīšanas mehānisms kalpos apmēram 10 gadus bez jebkādas mehāniskas iejaukšanās. Inženieri testēja jumtu līdz lūzuma punktam, novērtējot, ka tas spēj izturēt ap 18 000 atvēršanas un aizvēršanas ciklu, un tikai tad parādījās pirmā problēma.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.