Ziņas

Fisker nopērk ķīnieši

Elektroauto ražotājs atrod jaunus saimniekus
Ķīnas konglomerāts Wanxiang Group
Nākotnes plāni nav zināmi

Fisker ieguva pasaules slavu, laižot klajā vienu no šī gadsimta elegantākajiem četrdurvju sedaniem (attēlā), kas turklāt bija un joprojām ir viens no pievilcīgākajiem šībrīža elektroauto.

Tomēr Fisker Karma bija diezgan daudz mīnusu, to vidū arī fakts, ka tas atsevišķos gadījumos mēdza pats no sevis aizdegties. Tad pienāca brīdis, kad Fisker izbeidzās baterijas un nācās pārtraukt ražošanu Valmet rūpnīcā Somijā.

It kā ar to būtu par maz, kompānija tika iesūdzēta tiesā, tai nācās atvadīties no līdzdibinātāja un galvenā dizainera Henrika Fiskera, kā arī iesniegt maksātnespējas pieteikumu.

Pēdējo mēnešu laikā vairāki potenciālie investori ir likuši manīt, ka labprāt kļūtu par Fisker īpašniekiem, taču neviens no piedāvājumiem līdz reālam darījumam nenonāca. Šodien esam saņēmuši ziņas, ka par Fisker īpašnieku ir kļuvis Ķīnas konglomerāts Wanxiang Group.

Amerikāņu mēdiji vēsta, ka pēc 19 sarunu raundiem ķīnieši par Fisker samaksājuši naudas summu, kas mērojama ar 109 miljoniem eiro. Tādā veidā Wanxiang Group apsteiguši otru nopietnāko pretendentu uz Fisker iegādi, Hybrid Tech Holdings, kas sākotnēji bija gatavi maksāt pat līdz 123 miljoniem eiro.

Šobrīd netiek ziņots, kādi ir jauno īpašnieku plāni saistībā ar Fisker nākotni.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

What Car? Vērtē Novērtēts ar 0 no 5

Lietota auto tests