Ziņas

Jaunais Nissan Qashqai ir klāt

Jaunais, otrās paaudzes Nissan Qashqai
Garāks, zemāks un platāks
Ražots Lielbriitānijā

Šis ir jaunais, otrās paaudzes Nissan Qashqai krosovers – 49mm garāks, nekā tā ārkārtīgi populārais priekštecis, bet vienlaikus – zemāks un platāks.

Lai arī no pirmā acu uzmetiena tas atgādina jauno Nissan X-Trail, tas izskatās sportiskāks un tam ir lielāki aizmugures lukturi, kas mazliet līdzinās Ford Focus universāļa lukturiem.

Arī interjers izskatās apmēram tāpat kā jaunajā X-Trail. Nissan skaidro, ka apdares materiālu kvalitāte un dizains ir ievērojami labāks, turklāt jaunajā Qashqai ir vairāk vietas pasažieriem un bagāžai.

Sākotnēji Qashqai pircējiem tiks piedāvāti divi benzīna un divi dīzeļa motori, automātiskā Xtronic vai manuālā pārnesumkārba, kā arī pilnpiedziņas vai priekšpiedziņas opcija.

Bāzes versijas motors ir Renault-Nissan alianses 1,2 litru DIG-T 115 ZS benzīna turbomotors, kas īpaši pielāgots Qashqai specifikācijām. Ražotāja norādītais vidējais patēriņš – 5,6 litri uz 100 km.

Otrs benzīna motors ir 150 ZS 1,6 litru DIG-T, kas dzinēju paletei pievienosies nākamā gada vasarā.

Pats ekonomiskākais solās būt 110 ZS 1,5 litru dCi dīzeļmotors, kura patēriņš ir vien 3,8 litri/100km.

Pats jaudīgākais no jaunā Qashqai motoriem ir 130 ZS 1,6 dCi ar 4,4 litru vidējo degvielas patēriņu (2WD versijām). Tas būs pieejams arī ar CVT Xtronic automātisko transmisiju, un šādā kombinācijā (2WD versijā) tērēs 4,6 litrus/100km.

Jaunajam Qashqai ir arī plašāks drošības aprīkojums. Tas tiks ražots Nissan rūpnīcā Sanderlendā un pārdošanā nonāks, sākot no nākamā gada janvāra. 

Lūk, kāda izskatījās Nissan Qashqai pasaules prezentācija!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Nissan Juke

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Juke piemīt vairākas spēcīgas īpašības, taču daži no mazās SUV klases konkurentiem būs visaptverošāki.