Ziņas

Porsche atliek "tautas auto" plānus

Porsche nolemj neriskēt ar zīmolu
Mazākais Porsche paliks Boxster
Vēl mazāks Porsche ir nākotnes jautājums

Porsche faniem ir iemesls priecāties – kopš pērnā gada rudens Štutgartē bāzētais autoražotājs ir atjaunojis pusi no tā modeļu klāsta, laidis klajā jauno 911 kupeju, kā arī jaunu Boxster, vienlaikus prezentējot arī sportisko Panamera GTS.

Tomēr tiem, kas vēlas iekļūt jaunu Porsche īpašnieku aprindās „pa lēto”, ir bēdīgas ziņas. Porsche šefs Matiass Mullers paziņojis, ka viņa vadītajai kompānijai šobrīd nav plānu laist klajā „tautas auto”, jeb bāzes līmeņa Porsche modeli, kas ierindotos vēl zem Boxster.

Tādā veidā Porsche šefs kliedējis baumas, ko izraisīja viņa paša izteikumi pērn notikušajā Frankfurtes auto izstādē, kad viņš skaļi sapņoja par mazu rodsteru, kas varētu būt Porsche 550 Spyder garīgais sekotājs.

Tagad Mullers norāda, ka šāds modelis varētu apdraudēt Porsche imidžu. Tomēr par nākotni viņš nebija tik drošs, atzīstot, ka „šādam rodsteram nepieciešama jauna Porsche pircēju paaudze”.

Tiek pieļauts, ka zināma saistība ar Porsche lēmumu varētu būt Volkswagen paziņojumam, ka tiek atlikti plāni par BlueSport rodstera ražošanu. Tieši šis VW modelis būtu kalpojis par „tautas Porsche” pamatu.  

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Porsche 718 Cayman

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Porsche 718 Cayman sagādā patiesu braukšanas prieku – tas ir viens no pašiem labākajiem sporta auto uz šīs planētas.