Testa brauciens

Iemēģināts: Chevrolet Captiva

Atjauninātais Chevrolet Captiva
Uzlabots izskats un dzinēji
Pārdošanā tagad

Chevrolet šis bijis ļoti darbīgs gads – klajā nācis Orlando MPV, Cruze hečbeks, jaunais Aveo, kā arī - diezgan nopietni atjauninātais Captiva krosovers.

Tāpat kā Opel Antara, ar kuru Captiva ir kopīga mehānika, Chevrolet ieguvis pievilcīgāku izskatu, uzlabotu piekari un divus jaunus 2,2 litru dīzeļdzinējus – vienu ar 163 ZS, otru – ar 184 ZS. 

Šie agregāti ir ne tikai jaudīgāki, nekā līdzšinējais Captiva 2,0 litru dīzeļmotors, tie ir arī krietni civilizētāki, jeb – klusāki. Patiesību sakot, trokšņu izolācija viscaur ir daudz labāka, un, komplektā ar vienmērīgu gaitu un pieņemamu vadāmību padara Captiva par visai relaksētu pārvietošanās līdzekli.

Tas ir arī ietilpīgs auto – būdams lielāks, nekā daudzi citi šobrīd aktuālie krosoveri, Captiva piedāvā septiņas sēdvietas (atsevišķās modifikācijās). Trešās rindas papildvietas nolaižot, atbrīvojas visnotaļ ietilpīgas bagāžas nodalījums.

Tomēr Captiva ir arī daži mīnusi. Vispirms – lai arī var uzslavēt Chevrolet dizainerus par drusku agresīvāko auto priekšgalu, uzreiz rodas jautājums – vai tas nav par zemu?

Ziemā lielais plastmasas buferis itin viegli spēj iesalt sniega kupenā un tur arī palikt, arī par nopietnākiem bezceļu braucieniem var aizmirst. Faktiski, auto priekšgals ir teju tikpat zems, kā ierindas ģimenes auto.

Vēl viens novērojums – interjera apdare. Par spīti augstvērtīgākiem materiāliem, Captiva salons daudz „dārgāks” neizskatās, kaut gan Captiva ar 184 ZS dīzeli un puslīdz pieņemamu aprīkojumu maksā tikai nedaudz lētāk, kā Hyundai Santa Fe. 

Spriedums

Captiva ir kārdinošs auto ģimenei, pateicoties lielajai ietilpībai un iespējai nepieciešamības gadījumā izmantot septiņas sēdvietas. Uzlabota āriene to padarījusi vizuāli pievilcīgāku, tāpat kā jaudīgie dīzeļdzinēji.  

Tomēr Chevrolet vēl jāpacīnās, lai celtu zīmola reputāciju, jo pagaidām Captiva tālākpārdošanas vērtības kritums ir straujāks, nekā lielākajai daļai konkurentu par šo cenu. 

Jums patiks: ietilpīgs krosovers ģimenei

Jums nepatiks: dažiem konkurentiem ir spēcīgāks imidžs un labāka tālākpārdošanas vērtība


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!