Ziņas

Porsche kārdina fanus ar 918 RSR konceptu

Porsche demonstrē 918 RSR konceptu
Veidots uz 918 Spyder bāzes
Iezīmē ražošanas versijas veidolu

Porsche atgriešanās Detroitas autošovā pēc četrus gadus ilgas prombūtnes atzīmēta ar jauna sacīkšu auto koncepta pirmizrādi.

Attēlā redzamais auto ir 918 RSR, divvietīgs auto ar vidū novietotu dzinēju, kas veidots uz pērn demonstrētā 918 Spyder bāzes un izmanto 911 GT3 R Hybrid sporta auto tehnoloģijas.

Auto ir V8 dzinējs, kas atvasināts no Spyder 3,4 litru agregāta. Tas attīsta 563 ZS pie 10 300 apgriezieniem minūtē un savienots ar sešpakāpju sporta transmisiju, novadot jaudu aizmugures riteņiem.

Savukārt divi priekšā novietotie elektromotori katrs attīsta 102 ZS, palielinot kopējo jaudu līdz 767 ZS. Vācu autoražotājs norāda, ka elektromotoru jauda ir pieejama 8 sekundes, ja sistēma ir pilnībā uzlādēta.

918 RSR ir arī īpaša aerodinamikas pakotne, kā arī zemas rites pretestības riepas uz 19 collu diskiem.

Salons atvēlēts tikai un vienīgi vadītājam. Līdzās sporta sēdeklim pasažiera vietā atrodas akumulators, kas uzkrāj bremzēšanas laikā radušos enerģiju.

Tiek uzskatīts, ka RSR veidols lielā mērā ir tāds, kāds varētu būt Porsche 918 ražošanas versijai. Nekas vēl oficiāli nav apstiprināts, taču jau pērn bija cilvēki, kas gatavi iegādāties 918 par summu, kas pārsniedz pusmiljonu eiro.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Porsche 718 Cayman

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Porsche 718 Cayman sagādā patiesu braukšanas prieku – tas ir viens no pašiem labākajiem sporta auto uz šīs planētas.