Ziņas

Volkswagen atklāj Amarok

Jauns Volkswagen pikaps
Pieejams ar pilnpiedziņu
Eiropā nākamā gada otrajā pusē

Volkswagen publiskojuši pirmos oficiālos Amarok pikapa foto un tehniskos datus. Sākotnēji tas būs pieejams kā četrdurvju pikaps, taču 2011.gadā nāks klajā arī divdurvju versija. Amarok būvēs Volkswagen rūpnīcā Buenosairesā un līdz Eiropas tirgum tas nonāks nākamā gada otrajā pusē.

Muskuļotais ārējais dizains un interjers, kas drīzāk atgādina vieglo auto, jau ir pazīstams no pērn Hanoveres autošovā prezentētā koncepta. Volkswagen informē, ka Amarok kravas tilpne spēj tikt galā ar 1,15 tonnu lielu svaru, turklāt tas spēj vilkt 2,8 tonnas smagas piekabes.

Amarok pircēji varēs izvēlēties vienu no diviem 2,0 TDI dzinējiem. Viens attīsta 163 ZS un 400 Nm griezes momentu, bet otrs – 122 ZS un 340 Nm. Abi atbilst Euro 5 normām un ir savienoti ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.  

Amarok tiks piedāvāts ar aizmugures piedziņu vai arī pieslēdzamu vai pastāvīgu 4MOTION pilnpiedziņu. Volkswagen apgalvo, ka pat pilnpiedziņas versijā 122 ZS TDI dzinējs tērē vien 7,6 litrus degvielas uz 100 km. Tas nozīmē, ka ar 80 litru degvielas bāku Amarok var veikt vairāk nekā 1000 kilometrus.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volkswagen Touareg

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Liels, komfortabls, jaudīgs, labi aprīkots un ļoti praktisks – jaunais Volkswagen Touareg ir spilgts jaunais ražotāja modeļu klāsta līderis, taču tas vairs nav tik neuzkrītošs, kā līdz šim