Ziņas

Aston Martin Rapide fotogalerija

Pirmais Aston, ko neražos Lielbritānijā
6,0 litru V12 dzinējs - roku darbs
Pie pircējiem nonāks nākamā gada sākumā

Gandrīz četrus gadus pēc tā pirmās parādīšanās koncepta izskatā 2006.gada Detroitas autoizstādē, Aston Martin Rapide nākamā gada sākumā beidzot nonāks pie pirmajiem pircējiem Eiropā un ASV. Četrdurvju sporta auto tiks ekskluzīvi komplektēts ar Aston Martin 6,0 litru V12 dzinēju (roku darbs), kas attīsta 477 ZS un 600 Nm lielu griezes momentu.

Jauda tiek pievadīta aizmugures riteņiem caur uzlabotu Aston Martin sešpakāpju pārnesumkārbu, kas ļauj vadītājam iesaistīties pārnesumu slēgšanas procesā ar magnēzija svirām pie stūres kolonnas, vai arī dara to automātiski.

Pagaidām gan Aston Martin nav laiduši klajā dinamikas rādītājus, taču gaidāms, ka paātrinājums no 0 līdz 100 km/h aizņems ap 5 sekundēm.  

Kompānijas vadītājs Ulrihs Bezs norāda, ka „Rapide ir Aston Martin modeļu gammas kulminācija – tagad ir pieejams Aston Martin katrai gaumei un nepieciešamībai. Ar Rapide visa ģimene var kopīgi izbaudīt savu Aston Martin”.

Tomēr neraugoties uz to, ka Aston Martin ir četrvietīgs, līdz reālam ģimenes auto tam mazliet pietrūkst – bagāžnieka tilpums ir 310 litri, kas ir apmēram tikpat cik Ford Fiesta.

Rapide būs pirmais auto Aston Martin vēsturē, kas tiks ražots ārpus Lielbritānijas – to izgatavos Magna Steyr rūpnīcā Grācā, Austrijā.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Aston Martin Rapide sedans

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Aston Martin Rapide nav tik agresīvs, kā šī ražotāja divdurvju modeļi, taču sirdī tas tomēr ir īstens Aston Martin.

Lietota auto tests