Ziņas

BMW atklāj 5.sērijas GT

Visi oficiālie foto
Jauni tehniskie dati
Jaudīgāks un ekonomiskāks

Attēlos redzams 5.sērijas BMW GT, bavāriešu autoražotāja mēģinājums uzrunāt tos pircējus, kam interesē paaugstināta sēdpozīcija un mūsdienīga apvidus auto ietilpība biznesa klases auto veidolā.

Martā tas koncepta izskatā debitēja Ženēvas autošovā, un, kā redzams šajos attēlos, piecvietīgā auto ražošanas versija daudz neatšķiras no tā, ko jau esam redzējuši. Jebkurā gadījumā, tas ir vēsturisks auto – pirmo reizi 5.sērijas 37 gadu ilgajā vēsturē tās klāsts paplašināts līdz 3 modeļiem – līdzās sedanam un universālim tagad ir arī šis krosovers, ko BMW ļaudis dēvē arī par PAS (Progressive Activity Sedan).  

Lielās radiatora restes dēļ tas atgādina kaut ko no 7.sērijas BMW, taču paaugstinātā viduslīnija un aizmugure liek vilkt paralēles ar X6. Dzinēju izvēle aprobežosies ar trīs variantiem, kuru vidū ir jaunais 3,0 litru twin-turbo, kas attīsta 306 ZS. Lai gan jadas rādītāji palikuši tie paši, maksimālais griezes moments pieejams jau no 1200 apgriezieniem minūtē.

525i GT no 0-100 km/h ieskrienas 6,5 sekundēs. Ātrāks ir tikai 4,4 V8, jeb 550 GT, kas sprintu no 0-100 km/h veic 5,5 sekundēs. Taču pircējiem Eiropā, visticamāk, tuvāks šķitīs 530 GT ar 3,0 litru dīzeļdzinēju, kas minēto paātrinājumu veic 6,9 sekundēs, turklāt ir ļoti ekonomisks.

Nākotnē GT tiks piedāvāts arī ar pilnpiedziņu.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.