Ziņas

Mercedes prezentē jauno E63 AMG

Jaudīgāks un ekonomiskāks
525 ZS un 4,5 sekundes līdz 100 km/h
Agresīvāks dizains

Pāris dienas pēc E-Klases Brabus nākšanas klajā, Mercedes ir noņēmuši plīvuru jaunajam E-Klases flagmanim – E63 AMG. Par spīti iepriekš izskanējušām runām par to, ka zirgspēku karš ir beidzies, jaunais E63 AMG ir jaudīgāks, nekā auto, kuru tas aizvieto.

525 ZS gan nav daudz vairāk kā līdzšinējā modeļa 514 ZS, taču jaunais E63 AMG esot par 12 procentiem ekonomiskāks – tā vidējais patēriņš ir 12,6 litri uz 100 km. Dinamikas rādītāji gan ir palikuši praktiski tādi paši – bet tik un tā iespaidīgi – līdz 100 km/h jaunais E63 AMG katapultējas 4,5 sekundēs.   

Auto 6,2 litru dzinējs savienots ar Speedshift MCT septiņpakāpju pārnesumkārbu, kurai ir četri režīmi: Controlled Efficiency, Sport, Sport Plus un Manual. Turklāt Mercedes īpaši uzsver AMG Ride Control jeb gaitas kontroles sistēmas vērtību – tā nodrošina, lai auto vienlīdz labi kalpotu gan uz koplietošanas ceļiem, gan sacīkšu trasē.

E63 aprīkojumā ir 18 collu AMG diski ar 255/40 riepām priekšā un 285/35 aizmugurē. 19 collu diski ir papildaprīkojumā. Vizuālo īpatnību vidū jāmin arī LED priekšējie lukturi un agresīvāki virsbūves apdares elementi, kā arī četri izpūtēja stobri aizmugurē.

E63 cenas vēl tiek precizētas, gaidāms, ka Latvijā tas varētu parādīties rudens pusē.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mercedes-Benz GLE

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Daži konkurenti būs praktiskāki un veiklāki, taču smalkais interjers un pneimatiskā piekare ir elementi, kas padara GLE par komfortablu sabiedroto gan ikdienā, gan tālos ceļojumos.