Ziņas

Ford laidīs klajā elektrisku apvidus auto

Ford bezizmešu tehnoloģijas
Jauns elektrisks apvidus auto
Papildinās esošo Ford apvidus auto klāstu

Ford plāno laist klajā jaunu pilnībā elektrisku apvidus automobili, kura paredzamais nobraucamais attālums būs vismaz 480 kilometri. Tas nozīmē, ka ar to pietiek, lai no Londonas aizbrauktu līdz, piemēram, Parīzei.

Jau ziņojām, ka pērn Eiropā uzņēmums laida klajā trīs jaunus apvidus auto modeļus, savukārt jaunais bezizmešu modelis būs viens no pieciem, kas tiks laisti klajā līdz 2020. gadam.

„Apvidus automobiļu pārdošanas apjoms aug straujāk nekā jebkuram citam transportlīdzekļa veidam Eiropā, un par vidi domājošie tūkstošgažu mijas paaudzes pārstāvji ir ievērojams augošā apvidus auto pieprasījuma dzinējspēks,“ stāsta Ford of Europe mārketinga viceprezidents Rolants de Vards.  

Ražotājs informē, ka pērn Ford apvidus automobiļu — kompaktā EcoSport, vidējās klases Kuga un pilnizmēra Edge — pārdošanas apjoms Eiropā palielinājās par 31% salīdzinājumā ar 2015. gadu. Ford Kuga un EcoSport pārdošanas apjoma ziņā tas ir bijis visu laiku labākais gads. Mainās arī pircēju kontingents - Ford dati liecina, ka sportisko hečbeku — mazās un vidējās klases automobiļu sporta versiju — pircēju vidējais vecums no 2010. līdz 2016. gadam ir palielinājies par vairāk nekā 10%.

Pērn Ford sporta automobiļu — tostarp Fiesta ST, Focus ST un Focus RS sporta hečbeku, kā arī Ford Mustang — pārdošanas apjoms palielinājās par 60% otro gadu pēc kārtas.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.