Vērtē lasītāji

Audi Q2: vērtē Whatcar.lv lasītāji

Jaunā Audi Q2 testu diena
Ielūdz Audi dīleris Moller Auto Lidosta
Vērtē Whatcar.lv lasītāji

Q2 ir Audi jaunākais modelis un vēl viens piedāvājums strauji augošajā krosoveru segmentā.
Kādas ir auto pircēju domas par jauno Q2? Vai jaunais modelis saglabājis Audi augstos kvalitātes standartus un – vai viņi pirktu šo auto?

Sadarbībā ar Audi dīleri Moller Auto Lidosta mēs devām iespēju  What Car? lasītājiem to izmēģināt, nolūkā noskaidrot viņu domas par šo auto.

Lūk, daži potenciālo pircēju viedokļi šajā reportāžā:

Mārtiņš Amtmanis

Brauc ar: VW Passat

Lai arī Q2 ir mazs, tas tomēr ir Audi. Tas nozīmē, ka tam ļoti laba vadāmība un stingra balstiekārta, kas nerada diskomfortu. Mani pārsteidza virtuālais instrumenu panelis, kas šādas klases mašīnās ir īsts retums, tomēr par šo ekstru nebūtu gatavs maksāt tik prāvu naudas summu. 

Ja es iegādātos Q2, tad noteikti izvēlētos automātisko transmisiju un Quattro pilnpiedziņu, kā arī maksimāli labāko audio sistēmu. Šādas komplektācijas cena būtu nedaudz virs 40 000 eiro. Uzskatu, ka Q2 būs piemērots jaunam pārim, nevis ģimenēm ar bērniem.

Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Aigars Laurinovičs

Brauc ar: Subaru Impreza WRX

Q2 no ārpuses ir pievilcīgs un arī tā salonā ir patīkami atrasties.
Balstiekārta ir pietiekami stingra un komfortabla vienlaikus. Audi kvalitāte jūtama skaņas izolācijā, jo dzinējs bija sadzirdams vien augstākos motora apgriezienos. Kas attiecas uz jaunākajām tehnoloģijām, tad līniju asistents un citas funkcijas ir noderīgas braucot garā un nogurdinošā ceļojumā, taču pilsētu robežās šīm sistēmām ir mazs pielietojums.

Ja tiek izvēlēta versija ar digitālo instrumentu paneli, tad centrālais navigācijas ekrāns kļūst lieks un vienkārši aizsedz apkārtējo skatu. Uzskatu, ka Q2 var kalpot kā otrs ģimenes auto, līdzās kādam lielākam universālam. Aktīvākai braukšanai vēlētos pilnpiedziņu un jaudīgāku dzinēju.
Vērtējums: Novērtēts ar 3 no 5
Kristaps Brizga

Brauc ar: Ford Mondeo

Īsta meiteņu mašīna! Neraugoties uz to, ka Q2 ir mazās
SUV klases auto, visas detaļas nostrādātas ļoti kvalitatīvi. Kā jebkuram Audi, arī šim ir ļoti pārdomāta ergonomika. Es personiski vēlētos ērtāku sēdpozīciju un aizmugurē pietrūka griestu rokturi. 1,4 TFSI pilnībā sevi attaisno un pilsētā tā jauda ir pietiekama, lai arī salonā itin labi var dzirdēt tā darbību.

Jāteic, ka Q2 būs piemērots māksliniekiem, kuriem nav svarīga motora kubatūra, bet gan veids, kā iespējams nokļūt līdz galapunktam. Simpatizēja digitālais instrumentu panelis, kurā iespējams redzēt navigāciju, tādejādi nav nepieciešams novērsties no ceļa. Arī dzinēja izslēgšanas funkcija, tiklīdz
ir atvērtas durvis, šķiet noderīga.
 

Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Gints Ručevskis

Brauc ar: Audi S4

Jauni auto vienmēr ir patīkami, taču Q2 izceļas ar ļoti
augstu kvalitāti un labām braukšanas īpašībām, kas saglabājas pat bezceļu posmos. Auto ir pārsteidzoši laba skaņas izolācija un brauciena laikā nevarēja dzirdēt ne riepu, ne vēja troksni. Mana auguma pasažieriem salonā vieta pietiks, bet garākiem braucējiem aizmugurē varētu rasties problēmas.

Bagāžnieka ietilpība būs pietiekama, lai saliktu visus nepieciešamos iepirkumus. Patika adaptīvās kruīza kontroles un līniju asistenta darbība, kā arī fakts, ka Q2 izskatu iespējams individualizēt pēc sirds patikas. Manuprāt, Q2 auditorija ir aktīvi jaunieši, kuriem šis varētu būt kā pirmais auto.
Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Juris Brencis

Brauc ar: BMW 530i

Man nav bijusi liela pieredze ar maziem auto, tomēr Audi Q2 ieinteresēja. Ārējais dizains ir visai iespaidīgs un Q2 vizuāli šķiet patiesi liels. Salonā ir vieta četriem pieaugušajiem un plašums ir lielāks nekā Juke. Aizmugurē garos ceļojumos nebūs ērti atrasties, tomēr ikdienas vajadzībām vieta pietiks.

Mulsināja izplūdes tonis automašīnai paātrinoties, tomēr tas ir raksturīgi mazlitrāžas dzinējiem. Vērtējot aprīkojumu, gaitas īpašības un kopējo kvalitāti, Audi Q2 pilnīgi noteikti ir premium klasei atbilstošs auto. Uzskatu, ka 40 000 eiro šāda segmenta automašīnai ir par daudz un no dažām ekstrām noteikti varētu atteikties.
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5

Gatis Kalējs

Brauc ar: Toyota RAV4

Esmu Audi fans un Q2 mani patīkami pārsteidza.Būdams mazs, tā salons ir ietilpīgs un arī uz nelīdzena ceļa galva nesaskarās ar griestiem. Kā vadītājam bija grūti atrast ērtu pozīciju, bet kā pasažierim – nekādu problēmu. Redzams, ka Q2 saglabājis zīmola kvalitāti un vērtības, jo tas pieejams pat ar sporta sēdekļiem. Patīk, ka auto ir stingrs. Mainot braukšanas režīmus gan būtiskas atšķirības nejutu.

1,4 litru dzinējs pilsētai ir pietiekams, lai arī ir jūtama jaudas aizture, ko visdrīzāk rada automātiskā transmisija. Es dotu priekšroku jaudīgākai versijai.
Patīkami, ka liela daļa drošības sistēmu iekļautas
jau bāzes aprīkojumā. Domāju, ka šis auto ir ne tikai
jauniešiem, bet arī tiem, kuri sirdī jūtas jauni. Tā dizains
piestāves mākslinieciskiem cilvēkiem un auto gabarīti
būs piemēroti pilsētvidei.

Vērtējums: Novērtēts ar 5 no 5
Andrejs Jališevs

Brauc ar: Lexus 450h

Vienmēr interesējuši auto industrijas jaunumi un Q2 ir viens no tiem. Izbraucot ar Q2, man šķiet, ka tas ierindojas starp Nissan Juke un Mazda CX-3, tomēr Audi ir krietni pārāks apdares materiālu kvalitātē. Īsā riteņu bāze nosaka, ka bedrainos ceļa posmos auto ir visai tramīgs.

Q2 ir lieliski piemērots pilsētas ielām un ar to ir itin viegli atrast stāvvietu. Manuprāt, izmēros nelielais Q2 ir sievietēm piemērots auto, kas nebaidīsies arī iebraukt mežā pēc sēnēm. Cena, protams, ir augsta, tomēr par premium kvalitāti allaž bijis jāmaksā vairāk. Pats labāk rekomendētu
izvēlēties Audi Q3, kas būs lielāks un praktiskāks.
    
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5
Jānis Knazs

Brauc ar: Škoda Octavia

Sākotnēji auto šķita maziņš un ļoti sievišķīgs,
tomēr, izvēloties sporta režīmu, Q2 spēja sagādāt šoku. Neskatoties uz to, ka šim auto nebija pilnpiedziņa, tas ir pārsteidzoši veikls. Dinamiskus uzstādījumus izvēlos arī ikdienā, tāpēc esmu cietas balstiekārtas piekritējs, tomēr nekādu pretenziju nav arī pret komforta režīma gaitu. Interesanti, ka mazaiem auto allaž ir švaka skaņas izolācija, tomēr Q2 ir pilnīgi pretēji.

Pat uz slikta ceļa seguma nebija dzirdamas liekas skaņas. Salonā vieta ir pietiekami daudz, tomēr bagāžnieku vēlētos lielāku. Kas attiecas uz aprīkojumu,
man personīgi patika avārijas bremžu sistēmas darbība, kas nelielā ātrumā var pasargāt no sadursmēm.  
   
Vērtējums: Novērtēts ar 4 no 5

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!