Ziņas

Audi dramatiski samazinās tēriņus

Dīzeļgeitas skandāls liek Audi iegrožot tēriņus
Pārtrauks vairākus nozīmīgus projektus
Audi R8 nākamo paaudzi var nepiedzīvot

Audi turpmāk vairs neieguldīs līdzekļus savu nākamo paaudžu modeļu platformu izveidē, lai šādā veidā mazinātu milzīgos VW grupas zaudējumus, ko radījis Dīzeļgeitas skandāls - tā ziņo Vācijas mēdiji.

Respektablais biznesa izdevums Der Spiegel ziņo, ka Audi boss Rūperts Štadlers kompānijai pavēstījis – visas plānotās investīcijas tiek atkārtoti izvērtētas. VW vadība 18.novembrī sanāksmē dos galīgo apstiprinājumu koncernā ietilpstošo zīmolu budžeta tēriņiem, taču jau šobrīd izskanējis, ka Audi atteiksies no plāniem izveidot jaunu triecientestu centru un vēja tuneli, kā arī pilnībā atteiksies no pašu veidotās MLB platformas, kas ir pamatā virknei modeļu – sākot no A4 līdz A7 un A8. Sagaidāms, ka šāds liktenis sagaida arī platformu, kas ir R8 superkāra pamatā, turklāt nav skaidrs, vai pašreizējam R8 jebkad sekos jauns modelis.

Audi iesaiste autosportā arī ir zem jautājuma zīmes, tāpat tikšot pārvilkta svītra plāniem veikt pamatīgas investīcijas Apple stilā veidotai jauno tehnoloģiju pilsētiņai Audi dzimtajā Ingolštatē.  Tā dēvētais INovation-Campus būtu sastāvējis no 75 ēkām un būtu savienots ar blakus esošo automaģistrāli ar savu viaduktu.

Vienlaikus izskanējis, ka Volkswagen zīmola ražotne Volfsburgā plāno par 10% samazināt savas gada izmaksas un palielināt ražošanas efektivitāti par 5-8 procentiem, atsakoties no trešajām un nedēļas nogales maiņām rūpnīcā.

Sagaidāms, ka nākamās paaudzes Audi A4 un A5 tiks būvēti uz Volkswagen Passat bāzes, jeb – MQB platformas, savukārt A6 un A7 – uz saīsinātas Porsche MSB platformas, ko pašlaik izmanto luksusa klases Panamera. Tas nozīmē, ka nākamās paaudzes A6 un A7 būs pieejami vai nu ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu.

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Audi Q5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ja nepieciešams komfortabls, kluss, ietilpīgs un kvalitatīvs premium līmeņa auto, kas spēj braukt arī bezceļa apstākļos – jaunā Q5 izvēli nevajadzēs nožēlot.