Ziņas

Jeep modeļi izmēģina mobilo bezceļu šķēršļu platformu

Jeep Renegade un Jeep Grand Cherokee bezceļu spējas
Mobilā bezceļu šķēršļu platforma
Organizē Jeep oficiālais pārstāvis Autobrava

Jeep Renegade un Jeep Grand Cherokee veiksmīgi veikuši Latvijā pirmo reizi uzstādītās mobilās bezceļu šķēršļu platformas izmēģinājumus, kurus Rīgā demonstrēja šī zīmola oficiālais pārstāvis „Autobrava“.

„Šo šķēršļu platformu radījām speciāli apvidus automobiļiem. To konstrukcija atbilst dažādiem dabiski sastopamiem šķēršļiem, tikai šajā gadījumā nav nepieciešams doties uz mežu vai grants karjeru, visu var atrast un izmēģināt vienā vietā,“ apgalvo „PeakPoint“ platformas izveidotājs Audrius Sutkus. 

Izmēģinājumu dalībniekiem vajadzēja veikt 5 dažādu veidu šķēršļus, kuri atdarina dabiskā vidē sastopamus sarežģījumus. Tādā veidā jaunā bezceļu šķēršļu platforma ļāva pārbaudīt  Jeep modeļu iespējas – virsbūves izturību, braukšanu ar lielu sasvēršanās leņķi, riepu slīdēšanas kontroli, uzbraukšanu stāvā nogāzē u. c.

Viens no sarežģītākajiem un ne visiem automobiļiem pārvaramiem šķēršļiem – izbraukšana situācijā, kad izslīd 3 no 4 visurgājēja pilnpiedziņas riteņiem. Abos pārbaudījumos Jeep ar šo uzdevumu tika galā bez lieliem sarežģījumiem. Tajā pašā laikā automobiļu vadītājiem psiholoģiski sarežģītākais šķērslis ir uzbraukšana stāvā nogāzē – caur priekšējo stiklu neredzot zemi, vajag daudz drosmes, lai nenoņemtu kāju no akseleratora pedāļa un turpinātu braukšanu augšā.

Gan Renegade, gan Grand Cherokee ir pilnpiedziņas sistēmas „Jeep Active Drive“ un „Jeep Active Drive Low“, kuras var pārnest līdz pat 100 % dzinēja jaudas uz jebkuru riteni. Ir arī iespēja izvēlēties starp 5 braukšanas režīmiem atkarībā no ceļa apstākļiem: braukšanai pa dubļiem, sniegu, smiltīm, akmeņiem un automātiskais režīms. Šie režīmi sabalansē piekares darbu un nodrošina labāku saķeri dažādos braukšanas apstākļos.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Jeep Grand Cherokee

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Jeep fani būs laimīgi, taču, ja pārsvarā jābrauc pa asfaltu, ir pieejamas arī citas alternatīvas ar labākām vadāmības īpāšībām.