Ziņas

Pasaules gada auto - Mazda MX-5

Mazda MX-5 iegūst Pasaules gada auto titulu
Izcīna arī godalgu par labāko dizainu
Pārdošanā arī Latvijā

Jaunākās, ceturtās paaudzes Mazda MX-5 rodsters atzīts par Pasaules gada auto 2016, kā arī titulu “Pasaules gada auto dizains”.

Šis ir jau otrais Mazda modelis pēc Mazda2 (2008.gadā), kas ticis atzīts par Pasaules gada auto, kā arī pirmais auto, kas konkursa pastāvēšanas vēsturē ir ieguvis abus apbalvojumus.

Konkursu Pasaules gada auto 2004.gadā izveidoja starptautiska autonozares žurnālistu komanda. Tā žūrijas sastāvā šogad bija 73 žurnālisti no 23 dažādām valstīm. MX-5 rodsters apsteidza tādus auto kā Audi A4 un Mercedes-Benz GLC. Citi finālisti cīņā par titulu Pasaules gada auto dizains bija Jaguar XE un Mazda CX-3.

Jaunais MX-5 ir sestais modelis Mazda jaunās paaudzes automobiļu sērijā, kas ir aprīkots ar pilnu SKYACTIV tehnoloģiju klāstu un KODO—Soul of Motion dizainu.

Līdz šim tas ieguvis vairāk nekā 30 apbalvojumu, tai skaitā Japānas gada auto 2015/2016 un Lielbritānijas gada auto 2016.

Ņujorkas Starptautiskajā autoizstādē debiju piedzīvoja šī auto modeļa versija ar nolaižamu cieto jumtu – Mazda MX-5 RF.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?