Ziņas

BMW slepenais projekts

BMW atklāj supermašīnas projektu
Radīts 2001.gadā ar M3 dzinēju
Sadarbībā starp BMW Technik un M

BMW atklājuši vienu no saviem slepenajiem projektiem, Z29 supermašīnas prototipu, kas tika izveidots 2001.gadā, sadarbībā starp BMW Technik GmbH un M GmbH. Attēls publiskots saistībā ar BMW Technik apaļo jubileju – 25 gadu pastāvēšanas gadadienu.

Kļuvis zināms, ka divvietīgajam sporta auto bija jābūt tik vieglam, cik vien iespējams. Tāpēc  tas veidots no alumīnija un oglekļa šķiedras, kā rezultātā svēra vien 1166 kg. Zem motora pārsega tam bija tobrīd aktuālais M3 sešcilindru dzinējs, kas ļāva līdz 100 km/h ieskrieties 4,4 sekundēs.   

Z29 neparastais durvju risinājums tā arī nekad nenonāca līdz ražošanai, taču esot iedvesmojis 2006.gada M rodstera tapšanu.

BMW nodibināja Technik GmbH nodaļu 1985.gadā, ar nolūku izmantot to kā vietu, kur tiek radītas jaunas, inovatīvas idejas un tehniskie risinājumi, kā arī jaunu modeļu koncepti, kam ir potenciāls nonākt līdz sērijveida ražošanai.

Technik GmbH pirmais vadītājs bija Ulrihs Bezs, kurš šobrīd ir Aston Martin boss.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.