Testa brauciens

Jaunais Toyota Land Cruiser: cenas un tehniskie dati

2018. gada atjauninātais Toyota Land Cruiser modelis
Toyota Land Cruiser cenas un tehniskie dati
Toyota Land Cruiser aprīkojums, interjers, komforts

Toyota Land Cruiser ir viens no retajiem tirgū vēl esošajiem modeļiem, par kuru droši var teikt, ka tas ir īstens apvidus auto. Šo modeli, kas iemantojis šķietami nesalaužama bezceļnieka imidžu, tirgo vairāk nekā 190 valstīs pasaulē, bet vismaz 10 Eiropas valstīs tas ir segmenta līderis.

Septembrī Frankfurtes autoizstādē prezentētā Land Cruiser atjauninātā versija turpina stiprināt šo tēlu ar jaunu, robustāku eksterjera dizainu un augstākas kvalitātes interjera apdari, kā arī plašākām aprīkojuma iespējām, vienlaikus solot arī uzlabojumus braukšanas īpašībās – gan uz ceļa, gan bezceļa apstākļos.

Nedaudz mainījušies arī auto gabarīti – kopējais piecdurvju versijas garums tagad ir par 6 cm lielāks, sasniedzot 4,84 m. Minimālais apgriešanās rādiuss ir 5,8 metri, bet minimālais klīrenss – 21,5 cm.

Tāpat kā līdz šim Land Cruiser veidots uz rāmja konstrukcijas, kas ir tā lielākā priekšrocība bezceļa apstākļos.

Modernāks un robustāks dizains

No paaudzes paaudzē Land Cruiser dizains ir apvienojis ikdienas lietošanai draudzīgu estētiku ar izturības un jaudas tēlu, kāds tiek gaidīts no īstena apvidus auto. Jaunākā Land Cruiser interpretācija to akcentē vēl vairāk – lukturi un gaisa ieplūdes atveres ir novietoti tā, lai netraucētu dziļāku ūdenstilpju šķērsošanu. Korekcijas veiktas lukturu optikā, integrējot LED elementus gan priekšā, gan aizmugurē.

Motora pārsegs ir pārveidots, lai uzlabotu ceļa pārredzamību, bet priekšējā bufera dizaina izmaiņas veiktas, domājot par labāku manevrētspēju bezceļa apstākļos. Land Cruiser eleganci izceļ dažādi hroma elementu akcenti, kā arī jauns riteņu disku dizains. Standarta aprīkojumā ir 17 collu vieglmetāla diski, pieejami arī 18 un 19 collu izmēra diski.

Krāsu paletē ir tieši 10 izvēles opcijas, to skaitā divi jauni toņi – Midnight Emerald Blue un Avant-Garde Bronze metāliska krāsa.

Augstākas kvalitātes interjers

Izmaiņas Land Cruiser interjera dizainā galvenokārt saistītas ar priekšējā paneļa arhitektūru, kurā ir jauns mērinstrumentu paneļa un viduskonsoles dizains. Pogu un slēdžu izvietojums ir optimizēts, lai padarītu to lietošanu vēl ērtāku, nodalot braukšanas režīmu izvēles un komforta funkciju kontroles slēdžus atsevišķos blokos. Priekšējā paneļa vidū ir jauns lielāka izmēra 8,0 collu multimediju sistēmas ekrāns, bet viduskonsoles pamatnes apdare veidota no mīksta materiāla, kur atbalstīties priekšā sēdošo ceļgaliem. Sēdekļiem tagad pieejama ne vien apsildes, bet arī ventilācijas funkcija.

Mērinstrumentu panelī starp ciparnīcām ir vēl viens – 4,2 collu displejs, kurā pēc izvēles var iestatīt nepieciešamo informāciju, tajā skaitā navigācijas karti.

Stūresrats arī ir jauns – tāds pats kā Land Cruiser V8 modelī. Premium gaisotni interjerā akcentē arī smalkas apgaismojuma nianses salona apakšdaļā un durvju apdares paneļos. Pircējiem būs iespēja izvēlēties kādu no trim interjera apdares krāsu variācijām: melnu, brūnu/melnu vai bēšu. Vēl tālāka personalizācija iespējama ar metālisku vai arī gaiši brūna un tumši brūna koka apdari.

Plašāks drošības aprīkojums

Toyota Land Cruiser modifikācijām ar automātisko pārnesumkārbu drošības aprīkojumā ir Toyota Safety Sense – aktīvo tehnoloģiju komplekts, kas veidots, lai palīdzētu novērst satiksmes negadījumus vai mazināt to sekas dažādās tipiskās situācijās.

Apvienojot kameru un radaru, Toyota Safety Sense ietver pirmssadursmes brīdinājuma sistēmu, kas ierauga arī gājējus, adaptīvo kruīzkontroli, joslu maiņas brīdinājuma sistēmu un automātiskās tālās gaismas. Drošības aprīkojumā ir arī aklās zonas brīdinājuma sensors, kā arī sistēma, kas brīdina par auto ceļā esošiem kustīgiem objektiem, braucot atpakaļgaitā.

Motori un transmisija

Tāpat kā līdz šim motoru klāstā ir 2,8 litru tilpuma D-4D četrcilindru dīzeļdzinējs ar 177 ZS. Savienots ar sešpakāpju automātisko transmisiju, tas attīsta 370 Nm griezes momentu jau pie 1200 apgriezieniem, bet maksimālais griezes moments ir 450 Nm. Šis motors ļauj Land Cruiser veikt 0–100 km/h paātrinājumu 12,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 175 km/h. Vidējais degvielas patēriņš – 7,4 litri/100 km.

Modifikācijām ar sešpakāpju manuālo transmisiju tehniskie dati nedaudz atšķiras. Maksimālais griezes moments ir 420 Nm, bet paātrinājums 0–100 km/h ir 12,1 sekunde. Maksimālais ātrums un vidējais degvielas patēriņš ir tāds pats kā modifikācijām ar automātisko transmisiju.

Atjauninātais Toyota Land Cruiser jau ir nopērkams, modeļa cena sākas no 45 700 eiro.

Toyota Land Cruiser cenu lapa


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.