Testa brauciens

Nissan X-Trail: testa brauciens

2017. gada Nissan X-Trail
Atjauninājumi ārienē, interjerā un aprīkojumā
Jau pārdošanā Latvijā

AutorsIvo Goldmanis

Nissan X-Trail ir starp pašiem pārdotākajiem SUV pasaulē - vismaz tā apgalvo japāņu autoražotājs, norādot ka pērn pārdoti 750 tūkstoši šī modeļa eksemplāru. Ņemot vērā, ka šis joprojām ir pats karstākais tirgus segments, konkurence tajā pieaug katru gadu, tāpēc ražotājiem jābūt diezgan elastīgiem, noturot savu piedāvājumu pircējiem pievilcīgā līmenī. Tāpēc trīs gadus pēc X-Trail jaunākās (trešās) paaudzes klajā laišanas, Nissan to ir atjauninājuši, veicot dažas izmaiņas eksterjerā, uzlabojot interjera apdari un papildinot aprīkojuma sarakstu ar jaunākajām tehnoloģijām.

X-Trail priekšgals ir kļuvis agresīvāks, ar izteiktāku radiatora resti un papildus hroma elementiem, līdzīgas pārmaiņas skārušas arī aizmugurējo buferi. Salonā uzreiz pamanāma nedaudz lielāka izmēra, masīvāka stūre ar plašākām kontroles funkcijām uz tās. Pārveidojumi skāruši arī viduskonsoli, nolūkā atbrīvot vairāk vietas sīklietu nodalījumiem, vietām redzami arī augstākas kvalitātes salona apdares materiāli.

Dārgākajās X-Trail modifikācijās sēdekļu apsilde ir arī otrajā rindā, bet bagāžnieka vāka atvēršanā ieviesta elektroniskā bezkontakta tehnoloģija. X-Trail joprojām pieejams arī septiņu sēdvietu konfigurācijā, bet piecvcietīgajos X-Trail bagāžas nodalījuma ietilpība pieaugusi līdz 565 litriem.



Nissan savos modeļos strauji ievieš arī jaunākās drošības palīgsistēmas. To vidū ir brīdinājuma sistēma par kustīgiem objektiem, manevrējot atpakaļgaitā, kā arī tukšgaitas stāvēšanas asistents, kas notur X-Trail manuālās transmisijas modifikācijas uz vietas trīs minūtes pirms tiek aktivizēta stāvbremze. Nākamā gada sākumā X-Trail opciju klāsts tiks papildināts ar “ProPilot” - automātiskās vadības sistēmu, kas vienas joslas ietvaros uz šosejas spēj kontrolēt X-Trail stūres sistēmu, bremzes un paātrinājumu.

Motoru klāsts gan palicis bez izmaiņām - X-Trail joprojām pieejams ar 130 ZS 1,6 litru dīzeļdzinēju, 177 ZS 2,0 litru dīzeļdzinēju un 163 ZS benzīna turbodzinēju. Transmisiju izvēle - manuālā vai CVT “automāts”, turklāt pircēji bez priekšpiedziņas var izvēlēties arī četru riteņu piedziņu, kas tagad tiek piedāvāta arī modifikācijām ar CVT.  

Whatcar.lv testa braucienā Austrijā bija iespēja izmēģināt X-Trail ar greznāko - Tekna aprīkojuma līmeni, sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu un pilnpiedziņu.

Kāds tas ir?

Nissan X-Trail ir diezgan veiksmīgi izdevies apvienot mērenu bezceļa apstākļu pārvarēšanas spējas ar labām braukšanas manierēm pilsētas apstākļos. Arī atsvaidzinātais interjers izskatās pietiekoši elegants, lai attaisnotu auto cenu.



Ņemot vērā, ka X-Trail motori un balstiekārta nav aiztikta, braukšanas sajūtās nekas nav mainījies - gaita ir komfortabla, sēdpozīcija augsta, ļaujot bezrūpīgi slīdēt satiksmes plūsmā, ar noteikumu, ka no auto netiek prasīta galvu reibinoša dinamika un spēja tikpat stabili turēties straujās virāžās, kā to spēj 370Z vai GT-R.

Lielākā daļa Nissan X-Trail pircēju novērtēs, ka tas ir neuzbāzīgs, pārgalvīgus manevrus neprovocējošs kompanjons ikdienas satiksmē. Tāpēc žēl, ka Nissan neko nav izdarījuši, lai uzlabotu X-Trail trokšņu izolāciju - tā varēja būt labāka. To pierāda šogad atjauninātais - un turpat Austrijā izmēģinātais Nissan Qashqai, kurā ar salīdzinoši vienkāršiem paņēmieniem šo problēmu ir izdevies veiksmīgi atrisināt.

Vai to ir vērts pirkt?

Neviens nepirks Nissan X-Trail, lai padižotos Biķernieku trasē, taču kā ietilpīgs ģimenes transportlīdzeklis tas noteikti atradīs pietiekoši lielu auditoriju, kurai svarīgākas būs tādas īpašības kā degvielas ekonomija, komforta aprīkojums un vieta vismaz trīs bērniem.



Tas izskatās labi, spēj pārvarēt arī vieglus bezceļa apstākļus (to pārbaudījām, braucot pa stigām Austrijas mežos), tam ir patīkams interjers un ietilpīgs bagāžas nodalījums. Šo īpašību dēļ nav grūti saprast, kāpēc tas ir starp populārākajiem SUV pasaulē, it īpaši ņemot vērā tā draudzīgo cenu, salīdzinot ar premium zīmola konkurentiem.

Skaties 2017. gada Nissan X-Trail video!





Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!