Testa brauciens

Renault Kadjar: testa brauciens

Izmēģinām Renault Kadjar
Nissan Qashqai konkurents
Cena, sākot no 16 990 eiro

AutorsIvo Goldmanis

Šī ir Renault versija par populāro Nissan Qashqai, turklāt ar vienlīdz intriģējošu nosaukumu – Kadjar.

Tas ir pieejams ar 1,2 litru tilpuma benzīna turbodzinēju, kā arī 1,5 un 1,6 litru dīzeļdzinējiem un tāpat kā Qashqai, tas faktiski ir ģimenes hečbeks, tikai ar paaugstinātu klīrensu un pilnpiedziņas opciju. Tātad – tas ir krosovers, turklāt šajā gadījumā – ar nekļūdīgi atpazīstamu Renault identitāti, kas raksturo arī izmēros mazāko Nissan Juke konkurentu - Captur.

Renault Kadjar ir pieejams tikai ar piecām sēdvietām, taču 1,5 litru tilpuma dīzeļdzinēju ir iespējams komplektēt ar automātisko pārnesumkārbu, kas šī segmenta auto pircējiem ir laba ziņa. Nākamgad šī opcija tikšot piedāvāta arī komplektā ar benzīna motoru.

Kāds tas ir?

Kadjar ir liels solis uz priekšu, ja vērtē kaut vai pēc ierastās Renault interjera apdares kvalitātes. Slēdži un citas vadības ierīces ir kvalitatīvi nostrādātas, izskatās labi un to lietošana ir intuitīva. Paneļa apdares tekstūra ir mīksta un taustei patīkama.

Vadītāja sēdeklis ir komfortabls, vietas kājām un galvai netrūkst. Tiesa gan, izvēloties elektriski regulējamu sēdekli, iesakām testa braucienā pārliecināties, vai regulējumu diapazons atbilst jūsu prasībām. Aizmugurē sēdošajiem par vietas trūkumu nevajadzēs sūdzēties, taču mēs nerekomendējam izvelēties panorāmas jumta lūku, jo tā padara griestus par pāris centimetriem zemākus.


Trijatā aizmugurē nebūs īpaši ērti, galvenokārt tam, kam būs jāsēž pa vidu. Tas pats gan ir arī Qashqai, turklāt atšķirībā no japāņu konkurenta, Kadjar 472 litru tilpuma bagāžas nodalījums ir lielāks par 42 litriem.

Dinamika, gaita un vadāmība

Mēs izmēģinājām Kadjar ar 1,6 litru tilpuma dīzeļdzinēju, kas pieejams arī pilnpiedziņas modifikācijām. Tiem, kam jāveic tāli maršruti pa šosejām, šis motors būs daudz piemērotāks, nekā piedāvājumā pieejamais 1,2 litru benzīna turbomotors. Dīzelis tradicionāli nodrošina stabilu jaudas pieaugumu jau no zema apgriezienu līmeņa un elastīgāks arī lielākā ātrumā. Kadjar gan nav nekāds sporta krosovers, taču kopumā par tā vadāmību mums sūdzību nav – stūres reakcija ir precīza un informatīva, arī virsbūves sasvere asākos pagriezienos nav pārmērīga.

Gaitas komforts Kadjar gadījumā ir lielā mērā atkarīgs no riteņu disku izmēra – 19 collu diski Latvijas ceļiem nebūs pati piemērotākā izvēle, labāk (un lētāk) būs izvēlēties ko mazāku.  Trokšņu izolācija ir laba, taču reti kuram ražotājam ir izdevies pilnībā izolēt pretvēja šalkoņu un riepu radīto troksni – un arī Kadjar nav izņēmums.

Tāpat kā Qashqai, arī Kadjar ir pieejams ar pilnpiedziņu, taču mēs to iesakām tikai tiem, kam patiešām ikdienā ir jāmēro ceļš pa dubļainu, apledojušu vai piesnigušu vidi. 

Vai to ir vērts pirkt?

Kadjar sākumcena ir mazliet zemāka nekā Qashqai, taču radniecīgais Nissan modelis ir ārkārtīgi populārs, kas ietekmē arī tā tālākpārdošanas vērtību. Kadjar faktiski ir tas pats auto, un jācer, ka Renault par to izdosies pārliecināt arī pircējus.

Jebkurā gadījumā, tas ir pietiekami ietilpīgs un funkcionāls, lai saņemtu labas atsauksmes no jaunām ģimenēm. Mūsuprāt, Kadjar noteikti ir vērts izmēģināt, pirms izdarīt izvēli par labu kādam no piedāvājumiem šajā segmentā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Renault Captur

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Captur pievilcīgais dizains, bagātīgo versiju kvalitatīvais interjers un zemā cena patiks daudziem, taču tā mazjaudīgie dzinēji un gaitas īpašības nedaudz atpaliek no konkurentu piedāvātā. Mēs vēlētos arī lielāku plašumu aizmugurē sēdošajiem.