Ziņas

Škoda Scala RS var kļūt par realitāti

Škoda vadības gaiteņos spriež par Scala RS
Konkurētu ar Megane RS un Focus ST
Veiksmīgi rezultāti ar Octavia RS un Kodiaq RS

Škoda Scala, kas savu Latvijas pirmizrādi piedzīvos jau nākošmēnes izstādē “Auto 2019”, varētu iegūt arī RS versiju, tādā veidā konkurējot ar Renault Megane RS, Ford Focus ST un citiem kompaktajiem hothečiem.

Škoda valdes loceklis tirdzniecības un mārketinga jautājumos Alans Favejs žurnālistiem Ženēvas auto izstādes laikā atzina, ka “oficiāli, nekas vēl nav izlemts. Taču - jā, mēs apsveram Scala RS ražošanu. Manuprāt, tas būtu prātīgs solis”.

Škoda Scala RS versijai par labu nāk arī fakts, ka gan Octavia RS, gan arī Kodiaq RS ir labi pārdošanas rezultāti. “Patiesībā mums ļoti labi iet ar Octavia RS”, turpina Favejs. “Un arī pirmie Kodiaq RS rezultāti ir daudzsološi. Personiski es priecātos, ja mums būtu Scala RS. Taču tas ir jāizvērtē gan peļņas, gan CO2 izmešu kontekstā. Ir virkne apstākļu, kas ir jāņem vērā - un to ir vairāk nekā pirms dažiem gadiem”.

Par Scala prelūdiju savulaik kalpoja Vision RS konceptauto - tam bija hibrīdsistēma, ko veidoja 1,5 litru TSI dzinējsn un elektromotors. Kopējā jauda - 245 ZS, kas ļauj 7 sekundēs sasniegt 100 km/h. Lai gan tas nav oficiāli apstiprināts, šāda kombinācija varētu būt reālākais Scala RS jaudas avots, kas apmierinātu gan kompānijas vadības amatpersonas, gan pircējus.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Škoda Scala

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Nenovērtējiet Scala par zemu tikai tā cenas dēļ. Vairākās kategorijās tas ir labāks pat par cenas ziņā dārgākiem ģimenes auto – tam ir patīkama gaita, pienācīga vadāmība, moderna multimediju sistēma un iespaidīgs plašums gan aizmugurē sēdošajiem, gan bagāžnieka nodalījumā. Tā vienīgie trūkumi ir dažviet lētā salona apdare un tālākpārdošanas vērtība, kas nav tik augstā kā dažiem konkurentiem.