Ziņas

Tesla parāda jauno Model Y krosoveru

Tesla Model Y SUV
Četri Model Y varianti
Model Y cenas sākas no 39 000 dolāru

Par spīti finanšu problēmām, kas piemeklējušas elektroauto ražotāju Tesla, Losandželosā prezentēts Model Y krosovers. Tas papildinās Tesla produktu sarakstu, kurā šobrīd ir Model 3, Model S un Model X, bet gaidāms arī otrās paaudzes Tesla Roadster un kravas auto Tesla Semi.  

Tesla piedāvās Model Y četrās konfigurācijās. Bāzes versija Standard Range nonāks pārdošanā 2021. gada pavasarī ASV un tur maksās, sākot no 39 tūkstošiem dolāru, bet pirms tam – 2020. gada rudenī – pārdošanā nonāks atlikušie Tesla Model Y varianti, no kuriem lētākais būs Long Range. Kā jau liecina modifikācijas nosaukums, tas domāts tiem, kas no elektroauto vēlas izspiest pēc iespējas lielāku attālumu ar vienu uzlādi. Tesla norāda, ka tie ir 482 kilometri. Tas gan nenozīmē, ka Long Range būs lēns, jo 0-100 km/h paātrinājumu tas spējot veikt 5,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 209 km/h. Cenas sāksies no 47 000 dolāru.

Nākamais cenu hierarhijā ir Tesla Model Y Dual Motor AWD, kura maksimālais ātrums ir 217 km/h, bet 0-100 km/h paātrinājums prasa 4,8 sekundes. Cenas sāksies no 51 000 dolāru.

Tomēr pats intriģējošākais ir Model Y Performance, kas ar vienu uzlādi varēšot veikt 450 km, kamēr maksimālais ātrums ir 241 km/h bet paātrinājums līdz 100 km/h – 3,7 sekundes. Cenas sāksies pie 60 000 dolāru sliekšņa.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Tesla Model X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Elektriskais Tesla Model X ir vērā ņemama alternatīva tradicionālajiem premium segmenta krosoveriem, taču tas nav lēts un faktiski nav lietojams bezceļa apstākļos.

Lietota auto tests